Top News
452 prikaza

Izbacili Milinovića, Bero se ne da i nema pojma zašto ga tjeraju

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Gazda u panici da ne ode u Remetinac, Bandić i Markić na sudu, HDZ se spasio "ličkog rukovanja"...

Markićkini udari na Ustav

Otkako je Agencija za podršku informacijskim sustavima i IT počela provjeruju valjanosti potpisa skupljenih za raspisivanje, kako se u javnosti nazivaju, „dva Markićkina referenduma“, opet je nastao cirkus. Iz inicijative „Narod odlučuje“, koja želi dio izbornog zakona prenijeti u Ustav, opet se buni zato što joj iz Ministarstva uprave ne dopuštaju da na prebrojavanju ima svoje promatrače.

Inicijativa optužuje ministra Lovru Kuščevića za netransparentnost, tvrdi da joj se krše zakonska prava, poziva se na to što im „dolaze pojedinci“ i govore da su sigurne sobe za prebrojavanje „obične podrumske prostorije“.

Ista inicijativa, međutim, o porijeklu svog financiranja „transparentno“ je do sada izjavljivala samo to da su „primali donacije građana“, na njihovu predaju potpisa čekalo se do duboko u lipanj, iako su tjednima nakon završetka prikupljanja potpisa tvrdili da imaju dovoljno, da se ne govori o tome koliko je nezakonito po nizu osnova, kako smatra niz stručnjaka za pravo i ustav, da se samo dio zakona o izborima vadi odatle i gura u Ustav.

Zanimljivo je da od Željke Markić nije bilo ni glasa, iako je počela provjera i za inicijativu „Istina o istanbulskoj“, o kojoj ustavni stručnjaci nepodijeljeno smatraju da je sasvim protivna Ustavu RH. Željka Markić ima drugog posla...

Markić na sudu

A to je, primjerice, bilo svjedočenje u aferi štandovi u kojoj je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prvooptužen da je Markićki za proreferendumsku inicijativu pružio besplatno korištenje štandova, tiskanje plakata i tako neke stvari, najmanje 308.000 kuna Zagrepčana za Markićkinu udrugu. Iz ovotjednog preslušavanja tonskih zapisa javnost je doznala što je Željka Markić sve još tražila, kao i to da je Bandić u nekoliko trenutaka toliko „pukao“ da je vikao „nek' mu se skine s...“, no, za eksplicitnije detalje pogledajte ovdje. Nakon suda, nesuđeni „gradonačelnik Hrvatske“ Bandić novinarima po prvi put nije imao za reći baš ništa suvislo čime bi se obranio od mnoštva.

Gazda se opet spasio od povratka u Domovinu

Ivica Todorić proslavio je to kao svoju pravosudnu pobjedu, a zapravo je bilo samo to da mu je nadležni sud u Londonu odobrio odgodu izručenja Republici Hrvatskoj, njegovoj domovini, do 15. listopada. Jedini razlog za takav postupak suda bilo je što se Todorić, posrnuli „Gazda“ u bijegu od domovine, zaklinjao da će napokon podnijeti dokaze da mu u domovini prijeti nepošten sudski postupak. Njegova sudbina tako još uvijek visi o koncu, a u kakvom je čuvstvenom stanju čovjek koji je iz dvorca s Medvednice gledao na Zagreb, da bi u Londonu trkom bježao od pukih novinara, pročitajte ovdje.

Presjekli ličko pitanje

Darko Milinović je isključen iz HDZ-a „zbog nepoštivanja stranačke discipline“. Razlog je onaj njegov marš na centralu HDZ-a u Zagrebu sa svojih 200 Ličana, a potom i odbijanje da izađu iz prostorija nakon što nisu dobili ono po što su došli.

Bero i dalje u pješčaniku

A SDP? Hvala na pitanju, još uvijek nisu pronašli način da svrgnu Beru, a ni on još nije pronašao način za strmoglaviti stranku po popularnosti ispod izbornog praga za Sabor. Posljednja vijest je da se neformalna skupina od 81 utjecajnog SDP-ovca okupila u Kamanju i tražila trenutni odlazak Bere, te raspisivanje svih izbora za vrh stranke. Bero, međutim, odbija, a argument mu je: „Ja ne znam zaista što je moj krimen na čelu SDP-a, što je to što sam loše napravio.“

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.