Top News
1212 prikaza

Pohlepa Todorićevog direktora - traži bonus od Peruška

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Tjedan iza nas prošao je relativno dobro, vjerojatno zato jer je cijela Vlada na godišnjem odmoru

Dok se neki odmaraju, neki drugi rade, osvajaju medalje, ali i rade probleme...

Sandra Perković ušla u povijest

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju sa hicem od 67.62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59.09 metara, pa 59.97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67.62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

Više o uspjehu Sandre Perković pročitajte ovdje

Croatia Airlines

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je donio odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), uz obrazloženje da tuženik - sindikat Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA)  nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora i da ne želi nastali spor riješiti mirnim putem. Time je završena višednevna saga o tome hoće li naš domaći zrakoplovni prijevoznik u špici sezoni otkazati stotine letove ili neće.

Sindikat zaposlenih nezadovoljan je ovom odlukom suda, smatraju je nezakonitom i nepravilnom, te ističu kako takva odluka u sebi sadrži opću opasnost koja vodi prema potpunoj suspenziji sindikalnog djelovanja u RH, jer će ubuduće svaki poslodavac tijekom kolektivnog pregovaranja moći navesti kako je sindikat pristupio pregovorima u lošoj vjeri te će biti onemogućeno bilo koje organiziranje štrajka u budućnosti.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje

Zaiskrilo u Agrokoru

Čini se da izvanrednom povjereniku Fabrisu Perušku nije lako u posrnulom koncernu. Naime, jedan od omiljenih direktora Ivice Todorića, Mislav Galić dao je intervju u kojem nije imao lijepe riječi za njega. Doznalo se da je Galić prosuo žuč jer je, iz neobjašnjivih razloga tražio bonus za prošlu godinu, na što Peruško naravno nije pristao. Galić je inače predsjednik Uprave Jamnice, a na toj poziciji ostavio ga je Ante Ramljak, iako je Galić nakon bijega Gazde proveo neko vrijeme u Remetincu i bio je vrlo blizak bivšem šefu.

Sve o ovom sukobu pročitajte ovdje

Zadarski iznajmljivač

Turistu iz Brazila, Fabianu Vallimu, vlasnik zadarskog apartmana Identity odbio je iznajmiti apartman jer je gay. 

"Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić." Tako je glasila poruka koju je Vallim dobio od Gospića, nakon što je pitao mogu li on i partner dobiti bračni krevet, po čemu je vlasnik apartmana zaključio da mu u goste dolazi gay par. Cijela je priča završila tako da je Booking otkazao suradnju s Gospićem, a što se još sve dogodilo u ovoj priči koja je svakako antireklama za hrvatski turizam pročitajte ovdje

Preminuo Zvonko Letica

Napustio nas je legendarni hrvatski novinar Zvonko Letica, a o njegovoj karijeri i životnom putu pročitajte ovdje

Bandićev rotor

U Zagrebu je počela rekonstrukcija najvećeg rotora u državi. Radovi će trajati 18 mjeseci, točnije do početka 2020. godine, a za to vrijeme cijeli Novi Zagreb bit će bez tramvaja, a građani će se morati snalaziti s jednom linijom autobusa ili osobnim automobilima.

Hoće li rotor smanjiti gužve i kako će promet funkcionirati kad bude gotov pročitajte ovdje

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.