Top News
1664 prikaza

Marić i Kujundžić omraženi su Plenkijevi ministri

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Tjedan iza nas obilježen je tragičnim smrtima i zabranama koncerata i festivala

Tragedija u Zaprešiću

Zbog nedostatka liječnika u Zaprešiću se dogodila tragedija. Matteo Ružić preminuo je na cesti nakon što mu je pozlilo. Kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, prema navodima građana, u njemu su bili samo vozač i medicinska sestra, bez liječnika, a nisu imali ni defibrilator.

Nakon nekog vremena stiglo je i drugo vozilo Hitne pomoći iz Jastrebarskog, no nažalost, mladiću nije bilo pomoći. Cijeli dan tražila se odgovornost ministra Milana Kujundžića, koji smatra da nije odgovaran za rasulo u Hitnoj službi, a sve o ovom tragičnom događaju pročitajte ovdje

Branitelji postali zabranitelji

Braniteljske udruge proteklog su tjedna zatražile zabranu Bajaginog koncerta u Varaždinu na Špancirfestu, nakon što je Bajaga svoj nastup morao otkazati u Karlovcu, također zbog negodovanja branitelja. Samo dan kasnije braniteljske udruge i udruge udovica zatražile su zabranu festivala ojkanja u Petrinji.

Taj je glazbeni izričaj, kao najstarija vrsta pjevanja u Hrvatskoj, prije osam godina stavljen na UNESCO-ov Popis ugrožene nematerijalne kulturne baštine kojoj je potrebna hitna zaštita. Branitelji smatraju da se festival može održati u nekom drugom mjestu, ali ne i u Petrinji, jer kažu da ojkanje nije dio tradicije tog grada.

Što su sve branitelji zabranili i što o tome kažu ljudi iz kulturnog života pročitajte ovdje

Teška nesreća SDP-ovke na Istarskom ipsilonu

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu malo prije ponoći na Istarskom ipsilonu, jedna je osoba poginula, a tri osobe su lakše ozlijeđene.  Nesreća se dogodila oko 23,55 sati kada je 36-godišnja Vera Begić Blečić pod utjecajem alkohola od 1.81 promila vozila automobil Peugeot, riječkih registracija dionicom autoceste Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru. Vera Begić Blečić je pročelnika za sport u Rijeci i članica Foruma žena SDP-a.

Više o svemu pročitajte ovdje

Marić opet udara na poduzetnike

Ministarstvo financija u četvrtak, 16. kolovoza je pustilo u javnu raspravu prijedloge izmjena niza poreznih zakona, među kojima i nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama zakona o doprinosima. Između ostalog, Ministarstvo u sklopu toga predlaže povećanje koeficijenta s 0,65 na 1,1 koji se množi s prosječnom plaćom radi utvrđivanja mjesečne osnovice za obračun doprinosa za osiguranika koji s poslodavcem ima ugovoren rad u punom radnom vremenu, a istodobno je kod tog poslodavca član uprave ili izvršni direktor ili upravitelj zadruge. 

Brojni poduzetnici reagirali su na to tvrdeći da bi vlasnici - direktori tvrtki morali imati najmanje 10 tisuća kuna mjesečne plaće, što bi, ocjenjuju, onemogućilo u radu poduzetnike početnike.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.