Top News
2310 prikaza

Dočeci Vatrenih, a zbog Thompsona i - jedan otkaz

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Vatreni, Gazda, Smokvica, Slavonski Brod, Čehok... Svi su stali u jedan tjedan

Optimizam kojeg su donijele pobjede hrvatske reprezentacije brzo su zamijenile svađe, ali i ostali događaji proteklog tjedna nisu bili ništa manje zanimljivi.

POVRATAK VATRENIH

Bez premca je povratak nogometaša obilježio tjedan iza nas. Prvo doček u Zagrebu, a potom u Zadru, Donjem Miholjcu, Imotskom, Slavonskom Brodu, Varaždinu... Svi gradovi iz kojih dolaze naši nogometaši imali su pripremljeno slavlje za srebrne nogometaše.

Na ovom linku pogledajte galeriju fotografija iz Zagreb, a ovdje možete pročitati sve o Svjetskom prvenstvu.

KREŠO MACAN OTIŠAO IZ VLADE

Poznati PR stručnjak Krešo Macan više nije premijerov savjetnik, a zašto je otišao nije baš sasvim jasno. Macan je navodno smijenjen na vlastiti zahtjev, no odluka je uslijedila nakon "afere Twitter" gdje se Macan upleo u raspravu oko dočeka Vatrenih i Thompsona i navode da je to bio pokušaj državnog udara.

Više o cijeloj aferi pročitajte ovdje

SMOKVICA OTIŠLA MAĐARIMA

Otočić Smokvica koji je dugo godina bio ekskluzivno ljetovalište obitelji Todorić i njihovih prijatelja dobio je novog vlasnika, mađarsku tvrtku Zelena nekretnina. Najam za jednu godinu iznosit će 4,9 milijuna kuna, odnosno nešto više od 6 milijuna kuna s PDV-om. To je oko 184 milijuna kuna za 30 godina, na koliko su uzeli zakup.

Ovdje možete pročitati sve o preuzimanju Smokvice, a na ovom linku reakciju Ivice Todorića i optužbe da je na Smokvicu ministar Goran Marić dovodio manekenke i misice.

ONEČIŠĆENJE VODE U SLAVONSKOM BRODU

Stigli su i službeni nalazi oko onečišćenja vode u Slavonskom Brodu za Uskrs, a službeni nalazi kažu da se sve dogodilo slučajno. Građani i gradonačelnik Broda nisu zadovoljni s nalazima, a Ivan Čermak, vlasnik Croduxa, najavio je tužbu protiv gradonačelnika Duspare.

Više o temi pročitajte ovdje

IVANU ČEHOKU NEPRAVOMOĆNI ZATVOR

Ivan Čehok je nepravomoćno proglašen krivim za nezakonitu zamjenu zemljišta s tvrtkama Davora Patafte, te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti vezanih uz upravljanje varaždinskim aerodromom. Istodobno je oslobođen za prvu točku optužnice da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtaka dao posao zbrinjavanja otpada.

Više o tome pročitajte ovdje

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.