Top News
77977 prikaza

Ministri, liječnici... Popis klijenata Pančinih djevojaka

Milijan Brkić
Marko Prpić/PIXSELL
'Brkićevo curenje' o istrazi iz 2011.: Klijenti protitutki dva šefa stranaka, nekoliko gradskih lidera, liječnici, suci...

Svi su karali, a visi samo Pančo... Tako je trebao glasiti naslov neobjavljene knjige koja je trebala sažeti životnu tragediju Nebojše Perunovića Panče, bivšeg profesionalnog masera, koji je posredovao u zabavama hrvatske političke elite podvodeći im skupo plaćene djevojke. Perunović se našao u srcu eksplozivnog seks-skandala koji je 2011. godine potresao političku scenu, ali je munjevitom brzinom lokaliziran i gurnut pod tepih, gdje je i ostao sve do Nacionalova otkrića, prema kojemu je Milijan Brkić praćenim osobama dojavljivao da se nalaze pod policijskim nadzorom.

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić Dokumenti Top News Elitna prostitucija: Kako je Brkić upleten u tešku aferu?

Potpredsjednik Sabora našao se pred serijom teških optužbi: sumnjiči ga se da je, kao zamjenik ravnatelja policije, upozoravao osobe koje se bave prostitucijom da ih policija prati i prisluškuje im telefon. Njegov kum Blaž Curić dojavio je krivotvoritelju Franji Vargi da je "pod mjerama" i da mu prijeti uhićenje pa da uništi dokaze, a Curić je "bio Brkićeva sjena, čovjek od povjerenja, nije se odvajao od njega i radio mu je sve što bi mu Brkić naredio", kaže zajednički poznanik.

Izvori Expressa idu i dalje. Razgovarali smo s jednim sugovornikom izvrsno upućenim u stranački život HDZ-a koji nam je rekao da mu je "smiješno kako se svi u stranci sad prave pomalo ludim vezano za Brkića te njegov pristup policijskim dosjeima i sigurnosnom sustavu, a svi znaju da je on mogao provjeriti što god je trebalo", pa nastavlja:

"I to se koristilo. Blaž Curić je bio veza prema Brkiću. Trebalo je samo dogovoriti što je potrebno i provjere su stizale u roku od jednog dana, čak i kad HDZ nije bio na vlasti, a pogotovo sad kad jeste. Za bilo koju osobu. To traje godinama. Svjedoči da je i sam jednom koristio takvu uslugu... Usluge koje su pribavljali Pančo i Sara Sikirić bile su drugačije vrste. Pančo je sa Sarom Sikirić organizirao mrežu call-girls, čije je usluge koristio "le tout Zagreb".

Blaž Curić | Author: Davor Javorović/ PIXSELL Davor Javorović/ PIXSELL

Usluge njegovih djevojaka koristili su dva čelnika HDZ-a, oba ministri, jedan gradski čelnik, jedan poznati liječnik, čak i jedan sudac", kažu naši izvori, oslanjajući se na opsežni fajl u kojemu se nalaze iskazi svjedoka, fotografije, prepisi SMS-ova i drugi materijali. Sudac (podaci poznati redakciji) je Panči, u panici, nakon privođenja rekao: "Mene ne spominji, molim te".

S obzirom na to da je riječ o sedam godina starim događajima, nije loše podsjetiti na širu sliku. Nakon izbijanja seks-afere, u javnosti se počelo pričati o imenima ljudi koji su koristili usluge prostitutki. Bila su tu dva HDZ-ova čelnika - oba u jednoj fazi života ministri - jedan važan zagrebački gradski političar, glasoviti liječnik, još poznatiji košarkaš, poznati sudac... Oko Panča je formirana i "Velika koalicija" korisnika njegovih usluga - bilo je tu i SDP-ovaca, ali s gradske razine.

Bilo je posve jasno da će javnost biti silno zainteresirana za aferu, jer su političari uhvaćeni spuštenih hlača, čak i doslovce. Svi su nagađali o imenima koja su bila javna tajna. No uskoro je postalo jasno da afera naglo jenjava - bilo je očito da je netko, silno moćan, izvršio pritisak da se skandal gurne pod tepih. Urota zataškavanja uskoro je poprimila šire dimenzije - suđenje je održano u ekspresnom roku, iz procesa je isključena javnost, a presuda objavljena usred kolovoza (!) što je standardna hrvatska špranca kad se želi progurati bilo koja odluka koja treba ostati daleko od fokusa javnosti.

Vlaho Orepić Bivši ministar Top News Kad će USKOK zaskočiti Brkića i Karamarka?

Tko će se usred feragosta baviti politikom, pa čak i ako je riječ o seks-aferi... Usporedbe radi, benigan slučaj Saucha još nije došao do suda, Sanader je na jedan proces čekao deset godina, dok Anto Nobilo procjenuje da bi suđenje Todoriću moglo trajati desetljeće i dulje. Ta dva predmeta su, naravno, kompleksnija od Sauchina, ali brzina kojom je seks-skandal dobio pravosudni epilog sve govori. Sve je, očito, bilo pomno izrežirano.

Nebojša Perunović Pančo i Sara Sikirić priznali su krivnju. Pančo je dobio dvije godine zatvora, uvjetno pet, uz obavezu vaćanja protupravne imovinske koristi od 100.000 kuna, dok je Sara Sikirić dobila šest mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine. Njoj je oduzeto 25.500 kuna.

"Pančo je propao. Sin mu je pobjegao iz zemlje, on je ekonomski uništen, samo mu je, donedavno, pomagao jedan od političara s kojima je 'surađivao'. Posao je organizirala Sara. Ona je došla jednom od svjedoka u procesu na liječnički pregled. On je taj pregled obavio, no umjesto naplaćivanja usluge, on joj je to naplatio 'u naturi'. Oboje su bili zadovoljni međusobno pruženim uslugama, pa su se nastavili družiti. Jedom su se našli u hotelu Panorama, a drugi put u privatnom stanu na Kajzerici. Ona mu je jednom, kao nagradu, dovela još jednu djevojku...", kaže nam izvor upućen u spis.

Nebojša Perunovič i Sara Sikirić | Author: Antonio Bronic/HaloPix/PIXSELL Antonio Bronic/HaloPix/PIXSELL

Fajl u kojemu je taj predmet je, kaže naš izvor, čudesan.

"U njemu imate bezbroj fotografija iz mobitela tih djevojaka i njihovih klijenata, dosta su toga slikali. Fotografije Sare Sikirić su fantastične, ona je stvarno bila bomba. Tamo je i fotografija Milijana Brkića..."

U dokumentu o policijskoj istrazi provedenoj zbog sumnje da netko dojavljuje praćenim osobama da su pod mjerama navodi se kako je Milijan Brkić čovjek koji je dojavio važnom čovjeku u lancu kako se ona i Marika K. nalaze pod mjerama, pa je ona iste večeri potražila detaljnije podatke o Brkiću na internetu, a onda spremila njegovu sliku u mobitel. Brkić je, kako se vidi iz policijskih dokumenata koje je objavio Nacional, uložio ozbiljan trud u opstrukciju ove priče, no u pomoć je pozvana policija iz Rijeke, u kojoj nije bilo krtica, pa je stvar nekako finalizirana na sudu.

No očito je da su, osim Brkića, u guranju afere pod tepih sudjelovali i drugi moćni igrači iz politike i pravosuđa.

"Ne bih bio baš jako siguran da je Karamarko štitio Brkića", kaže nam izvor koji je nekoć bio pri vrhu policije, pa dodaje:

"Možda je Brkić štitio Karamarka..."

ATJ Lučko Povjerenje? Life Otkrivamo: Istrage propadaju zbog pokvarenih murjaka

Kako god bilo, potpredsjednik Sabora i važan čovjek hrvatske politke, Milijan Brkić, koji je uz Šeksa "rukopoložio" Andreja Plenkovića na vrh HDZ-a, u problemima je do guše. No on je kao mačka, ima sedam života, a dosad je potrošio tek četiri, pet, kaže naš sugovornik, pa nabraja kako se Brkić kao policajac nije proslavio. Vjerujući silovatelju Draganu Paravinji, isušio je cijelo Brljansko jezero, u kojemu, naravno, nije našao truplo djevojke. Silovatelj ga je povukao za nos.

Preživio je i aferu "kompilirane diplome" - 70-postotnog plagijata, zbog čega bi mu politička karijera bilo gdje na zapadu iste sekunde postala bivša. Preživio je i Karamarkovo lansiranje među kandidate za ministre - što je bio "poljubac smrti" bivših prijatelja, koje zajednička nevolja sad možda opet zbliži. Preživio je i Karlovačku banku, i poslovne prostore svojega brata i niz drugih stvari.

"Mislim da se Brkić već dogovorio s Plenkovićem", kaže spomenuti sugovornik iz MUP-a pa objašnjava:

"On je njima najkorisniji ovakav. Na koljenima je, ništa ne može, ne može voditi pobunu, a bolje im je imati njega kao vođu tako pacificirane stranačke desnice, nego nekog novog, tko bi im mogao biti opasniji..."

Afera SMS ima, dakako, više krakova. Pokazalo se da je lažnim SMS-ovima ucjenjivana jedna zagrebačka političarka, koja se nakon njih povukla iz politike. Vlaho Orepić je rekao da je bio pod pritiscima Karamarka i Brkića, ali i da je bio pod drugim mjerama paraobavještajnog podzemlja, kojima je bila izložena i njegova okolina. Afera SMS počela je s Mamićem i Todorićem, pa je upitno tko je bio mastermind te operacije.

Zdravko Mamić | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)

Tko je Franji Vargi sastavljao poruke? Taj informatičar nije posjedovao specifična znanja nužna za krivotvorenje elektroničke korespondencije za koju mu je Zdravko Mamić platio čak 500.000 kuna, a slična je prepiska dostavljena i Ivici Todoriću, koji je bio mudriji pa ju je ipak dao na provjeru. Te operacije nisu vjerojatno smišljali ni Varga ni Brkić.

Djevojke koje su radile za Panču, kao i on sam, nisu više u javnosti.

Dio djevojaka koje su "pružale usluge" završio je u Beogradu, neke su se posvetile vjeri, a treće su otišle u anonimnost.

Uskoro su cijelu aferu prekrili snjegovi, ružmarin i šaš, a onda je Milijan Brkić izbio u prvi plan kao čovjek koji je dojavljivao detalje tajnih izvida.

Nebojša Perunović Pančo podvodio je najmanje deset djevojaka. Seksualne usluge pružale su i u njegovu salonu. Nije prestao s podvođenjem iako je imao informaciju da se nad njime provodi kriminalistička obrada, nego je drsko nastavio sa svojim aktivnostima jer je znao za policijsku zaštitu.

Nebojša Perunović, koji je uz nadimak Pančo bio poznat i kao Debeli, u svojem je iskazu rekao da je vlasnik salona za masažu Pancho Sport Club koji se nalazi u Domu sportova. Na taj je način - stoji u spisu - upoznao je ljude različitih profila koji su dolazili u klub, pa je tako tu bilo i mladih, lijepih djevojaka koje sudjeluju u javnom životu, tzv. celebrityja.

Milijan Brkić Priča o njemu Top News Dosje Vaso: Pučevi u stranci i noževi u leđa

"S obzirom na tako široki krug poznanstava, počeo sam se baviti angažiranjem atraktivnih djevojaka za sudjelovanje na različitim javnim ili privatnim događanjima u Zagrebu, i to na način da bih spajao tražitelja usluge s djevojkama, uputivši ih da se dalje sami dogovore", rekao je Pančo, pa nastavio opisivati genezu problema zbog kojeg se našao na sudu.

Njegova priča zvuči nevino, samo je pomagao ljudima da se zbliže, nikad za novac, a katkad bi dobio čokoladicu.

"Marika Kiprijanovski me upoznala sa Sarom Sikirić koja je počela dolaziti u klub. Besplatno sam joj davao solarij, a kroz kontakte sa mnom ona se interesirala tko bi joj mogao operirati grudi. Dao sam joj brojeve nekih zagrebačkih liječnika koji se time bave, a meni nije poznato je li se bavila prostitucijom. Na solarij i masažu u klub je dolazila i Simona Gotovac. To sam joj davao besplatno jer sam se nadao da će me promovirati, a preko nje sam upoznao njezinu menadžericu i prijateljicu Josipu. Imam prijatelja Matu, kojemu ne znam prezime. On me je u rujnu 2010. zamolio da mu pošaljem na jednu proslavu u Split u marinu kraj hotela Lav lijepe djevojke koje bi tome prisustvovale. Pitao sam Simonu Gotovac je li zainteresirana jer se radilo o proslavi povodom prodaje nekog igrača nogometa. Kad je pristala, rekao sam Mati da je kontakrira i dao mu broj. Na tu proslavu su išle i Marika, kao i Josipa, pri čemu je Simonu samo interesiralo hoće li tamo biti novinari, dok ja nisam dogovarao seksualne usluge niti novčanu naknadu."

"(...) Tonija Kukoča, košarkaša, poznajem iz vremena kad sam bio maser reprezentacije Jugoslavije, ali nikad nisam s njim razgovarao niti je on tražio da mu organiziram nekakav seksualni odnos" rekao je Pančo, pa nastavio:

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • centirion 06:35 11.Listopad 2018.

    Prostituciju treba legalizirati pa tko voli nek izvoli! Bar bi cure bile zaštičene! Političari su protiv legalizacije a posječuju prostitutke! Koji lažni moral!

  • vlado.s 11:41 09.Listopad 2018.

    legalizirati prostituciju i sitne kolicine kanabisa! ovo je cirkus da se afere stvaraju oko malo placenog sexa izmedju dvije odrasle osobe obje suglasne za akt.

  • Avatar una1
    una1 16:49 08.Listopad 2018.

    Tko je tu elita, pružateljice usluga ili h.....bači ????