Top News
12257 prikaza

Tko je pročelnica koja je pijana ubila čovjeka?

Vera Begić Blečić
Goran Kovačić/ PIXSELL
Bila je uspješna sportašica, nastupala na Olimpijskim igrama i predstavljala Hrvatsku, ali danas puni crnu kroniku

Riječka pročelnica za sport Vera Begić Blečić (36), u srijedu navečer pijana je vozila suprotnim smjerom Istarskim ipsilonom i skrivila nesreću u kojoj je poginuo vozač (41), suprug i otac. Njegova supruga (38) i sin, koji su također bili u autu, lakše su ozlijeđeni.

Pročelnici ovo nije prva nesreća koju je skrivila pijana. U lipnju prošle godine skrivila je nesreću i pobjegla, a policija ju je našla pet sati kasnije.

Imala je 0,32 promila alkohola u krvi. Medijima je rekla kako nije pobjegla, nego je željela pomaknuti auto s ceste da ne smeta.

“Dogodilo se to da smo se pri maloj brzini lupili branicima. Gospođa je pogodila moj auto na križanju ulica. Nakon nesreće pomaknula sam svoj auto u stranu, jer poznato mi je da je temeljem zakona potrebno vozilo pomaknuti da ne smeta u prometu. Zaustavila sam se u jednosmjernoj ulici. Bilo mi je teško spremiti branik pa mi je pomogao jedan čovjek”, opravdavala se tada Vera Begić Blečić.

"U maloj brzini lupili smo branicima. Kad sam se vratila, nisam više vidjela njezin auto. Tri puta sam zvala policiju i čekala tri sata. Napravila sam grešku, pokrit ću se po ušima", rekla je tad pročelnica za Novi list.

Prometna koju je prouzročio Hrvoje Žužić Povijest smrti Top News Oni su ubojice s hrvatskih cesta, a danas su na slobodi

Sada moramo postaviti pitanje, zar čovjek mora poginuti da bi netko shvatio da ne smije pijan za volan? Kako do sad nije naučila da ne smije pijana za volan? Zašto nije snosila nikakve sankcije zadnji put kad je pobjegla s mjesta nesreće?

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je samo kratko kazao da će suspendirati svoju podređenu. 

"Nemam službeno, ali po svemu sudeći, nesreću je izazvala pročelnica Vera Begić Blečić. Do službenog okončanja istrage bit će suspendirana s mjesta pročelnice. Daljnji koraci ovisit će o istrazi",rekao je Obersnel.

Toliko pitanja, a tako malo odgovora. Međutim, ključno je i dalje kako je ona postala riječka "sveta krava"?

Kako piše Večernji, Vera Begić Blečić čak je 21 put obarala hrvatski rekord u bacanju diska od čega deset puta u seniorskoj konkurenciji. Nastupila je na pet Univerzijada, dvama Olimpijskim igrama, u Ateni i Pekingu, osvojila je srebro i broncu na Mediteranskim igrama i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu 2009. u Šibeniku, Prva je hrvatska diskašica koja je bacila preko 60 metara. Danas je umirovljena sportašica, a pročelnica u Gradu Rijeci postala je prije godinu i pol, te je članica Foruma žena SDP-a.

Privođenje Roberta Žaje Šokantna svjedočanstva Top News Najveća hrvatska potjera: Smrt sestara Filipović

U ekstenzivnom intervjuu za portal olimpijci.hr ispričala je kako je od elitne sportašice koja je dva puta predstavljala Hrvatsku na Olimpijskim igrama postala pravnica i v.d. predsjednika Atletskog kluba Kvarner. 

"Već pred kraj sportske karijere odlučila sam odraditi pripravnički staž kako bih se pripremila za onu drugu karijeru koja predstoji. Naravno, bilo je posve logično da tu praksu odradim u sportu. U Odjelu za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke naučila sam da je poslovni svijet u svom funkcioniranju dosta drugačiji od sportskog, u kojem sam provela najveći dio svojeg života. Nakon što sam odradila pripravnički staž i položila državni stručni ispit, zaposlila sam se u Atletskom klubu Kvarner kao pravnica, što mi je bilo sasvim prihvatljivo jer sam radila na stadionu gdje sam odrađivala i svoje treninge. Nakon godinu dana sam odlučila završiti sportsku karijeru i preuzeti neke nove rizike i izazove.

U međuvremenu sam se udala, rodila sina i nakon šest mjeseci vratila se na posao, ali sada kao v.d. direktorice kluba. Promjena mog radnog mjesta je zaista bio stjecaj okolnosti, budući da je tadašnji direktor morao na duže bolovanje. U klubu sam tu dužnost obnašala godinu i pol dana. Trenutačno radim u trgovačkom društvu Rijeka sport d.o.o. koje se bavi izgradnjom, upravljanjem i održavanjem sportskih objekata u gradu Rijeci. Obrazovanje mi uvelike olakšava onaj operativni, administrativni rad na koji je potrebno primijeniti stručna znanja. Međutim, sportska karijera donijela mi je ono što mi niti jedno iskustvo u poslovnom svijetu ne bi moglo donijeti", kazala je ona.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.