Top News
15738 prikaza

Luka "Ne sjećam se" Modrić: Sve zaboravio radi Mamića

Luka Modrić
Davor Javorovic (PIXSELL)
Pred sudom Osijeku nastavljeno je suđenje Mamiću zbog sumnji u izvlačenje milijunskih iznosa iz Dinama

Luka Modrić, zvijezda Real Madrida i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, svjedočio je u utorak pred osječkim županijskim sudom u procesu protiv Zdravka Mamića i njegovih najbližih suradnika. Čitavo svjedočenje moglo bi se svesti na samo tri riječi: "Ne sjećam se". 

Dok je svjedočio u prostorijama Uskoka, svega se mogao sjetiti. Znao je i kada je potpisan aneks ugovora kojim polovicu novca od transfera u Tottenham ide Modriću.  

"U to vrijeme, nakon što je ostvaren moj transfer u Tottenham i nakon što sam ja već igrao za Tottenham, koliko se sjećam, sačinjen je aneks ugovora o profesionalnom igranju između mene i NK Dinama temeljem kojega meni pripada 50 posto transfera. Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks kako bih mogao dobiti dio novca od ostvarenog transfera u Tottenham", rekao je Modrić Uskoku.

"Prvi aneks kojim mi pripada pravo na dio od transfernog obeštećenja potpisao sam kada i prvi ugovor s Dinamom", kazao je Modrić u svjedočenju u Osijeku u utorak.

Modrić je rekao i da je o potpisivanju ugovora razgovarao sa Zdravkom Mamićem i da bi ugovor dobio svaki puta kada ga je potpisao. 

"Kazao sam da se ne mogu sjetiti kad je to napravljeno. Razgovarali smo nakon transfera jedino o našoj rastavi, da on nema nikakvih potraživanja prema meni, da razriješim taj građansko-pravni odnos između mene i Mamića", rekao je na to Modrić.

Zagreb: 11.12.2005., Luka Modrić potpisao za NK Dinamo | Author: Robert Anić (PIXSELL) Robert Anić (PIXSELL)
"Aneks je, rekli ste, ponovno potpisan 2008., je li Vam poznato što je bilo s originalnim, prvim aneksom ugovora iz 2004.", pitao je dalje Petković.

"Ne mogu se sjetiti što je s njim bilo",rekao je.

Tužitelj je predočio Modriću njegov stari iskaz iz istrage, u kojem stoji: 'U više navrata ja sam razgovarao sa Zdravkom Mamićem vezano uz moj transfer iz Dinama u neki europski klub, meni je Zdravko Mamić u nekoliko navrata tijekom tih razgovora obećao da ću dobiti određeni iznos od transfera, time da nikad nije spominjao o kojem se točno iznosu radi. Iako je Zdravko Mamić meni obećao dio novca, to nikada mi nismo stavili u pisanu formu, već je sve bilo temeljem usmenog dogovora između mene i Zdravka Mamića'.

Modrić je u utorak u Osijeku pokušao objasniti tu izjavu.

"Vezano za tu formu dogovora, ja sam pri tome mislio na naš građanski ugovor koji sam imao zaključen s Mamićem, a koji je regulirao pitanje te raspodjele. Nisam mislio na aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja između mene i Dinama jer sam ja taj transfer ugovora imao. U to vrijeme, kad sam o tome razgovarao s Mamićem, nije postojao pismeni ugovor o tom pitanju između mene i Mamića", kazao je Modrić.

Modrić se u utorak nije mogao sjetiti ni je li Mamić obnašao neku funkciju u Dinamu kada je potpisan građanski ugovor između njih dvojice, a u jednom trenutku se ispostavilo da kapetan reprezentacije ne zna ni kad je prvi put zaigrao za istu tu ekipu.

"2008... Ne, pardon, prije... Negdje prije SP-a u Njemačkoj... Protiv Argentine, tako je. Prije 11 godina", izjavio je Modrić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AntiDerpe 20:31 15.Lipanj 2017.

    SRAM te bilo Luka!!!! Nije ni cudo da si "zaboravio" tj. da besramno lazes kad se druzis ta takvim lopovom i lazljivcem kao sto je mamic

  • mad975.IA 21:51 13.Lipanj 2017.

    E moj Luka, u što te uvali taj "maminjo". Ne samo što te je iskoristio kao maloljetnika, već te evo i prisiljava na laganje na sudu. Žalosno.