Top News
18653 prikaza

Mamić prekidao Modrića: "Visi mi 10 godina zatvora"

Luka Modrić
Davor Javorovic (PIXSELL)
Zvijezda Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije svjedoči o odlasku iz Dinama i aneksima ugovora o profesionalnom igranju

Vidno nervozni Zdravko Mamić u nekoliko je navrata prekidao svjedočenje Luke Modrića na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru.

"Došao sam u Dinamo s 14 godina i bio sam u klubu do svoje 22. godine. U međuvremenu sam bio dvaput na posudbi, u Zrinskom iz Mostara i Interu Zaprešiću. Iz Dinama sam prešao u Tottenham. Mislim da je Dinamo za moj prelazak u taj klub dobio 21 ili 23 milijuna eura, ako se ne varam. Dio tog novca je isplaćen i meni, temeljem aneksa kojeg sam potpisao s Dinamom o podjeli tog transfera 50:50. Dogovarao sam tu podjelu s gospodinom Mamićem, ne sjećam se da sam i s kime drugim o tome razgovarao. Anekse ugovora, pa tako i o podjeli transfernog obeštećenja, potpisivao sam svaki put kada bih produživao profesionalni ugovor s Dinamom, a mislim da sam ga dva puta produživao",- rekao je Modrić u svojstvu svjedoka.

Zdravko Mamić Nastavak istrage Life Švicarci otkrili još 20 milijuna spornih eura za Mamića

Mamićev odvjetnički tim, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, u nekoliko navrata su upozoravali da tužiteljstvo zbunjuje svjedoka raznim pitanjima i potpitanjima o Modrićevim aneksima ugovora. Tužitelj Tonči Petković predočio je Modriću aneks ugovora od 10.07.2004. - Da, ja sam ga potpisao. Mislim da sam ga potpisao kad sam odlazio iz Dinama 2008. godine – rekao je na to svjedok Modrić.

"Možete onda objasniti kako to da se na njemu nalazi datum 10. srpnja 2004.", upitao je tužitelj.

"Zato što kad sam odlazio iz Dinama, po ugovoru iz ranijeg aneksa, novac iz transfera trebao je ići u inozemstvo, ali ja sam inzistirao da ne želim da dajem novac u inozemstvo, već želim da ide u Hrvatsku", odgovorio je. Novac je trebao ići, dodao je, njemu. Nije tada, kazao je, imao otvoren račun u inozemstvu, nego ga je trebao otvoriti kada do transfera dođe.

U prekidanje Modrićevog svjedočenja uključio se i Zdravko Mamić te je sucu dobacio da mu prijeti deset godina zatvora i samo želi da svjedok može na miru odgovarati na pitanja, a da tužiteljstvo samo zbunjuje Modrića. Predsjednik suda upozorio je Mamića da ometa suđenje te da će mu odrezati novčanu kaznu i udaljiti ga iz sudnice nastavi li se tako ponašati.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.