Top News
2396 prikaza

Todorić: 'Ne znam tko je sve platio moju jamčevinu'

Ivica Todorić u automobilu kreće kući odmah nakon izlaska iz Remetinca
Matija Habljak/PIXSELL
Milijun eura jamčevine je uplatio, nakon 13 dana na vratima zatvora dočekala ga je supruga Vesna

Ivica Todorić izašao je iz Remetinca nakon što se razdužio. U pritvoru je bio 13 dana. Na izlasku iz pritvora dočekala ga je supruga Vesna, koja ga je čekala, u društvu vozača, u Mercedesu ML. Todorić nije bio voljan za davanje izjava medijima. Tek je na pitanje kako mu je bilo u Remetincu, odgovorio: "Gdje? U Londonu?" Po Todorića je došao automobil kojeg je pravosudni policajac pozvao da uđe u krug zatvora.

Ivica Todorić i njegova obrana tvrde da su uplatili jamčevinu od milijun eura koliko je prošlog tjedna, kao uvjet za puštanje, odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. Morao je predati putovnicu, dati obećanje da se neće kriti i da će se odazivati na sve sudske pozive.

Po dolasku pred Kulmerove dvore Todorić je napokon dao kakvu takvu izjavu medijima: "Znam da je jedan moj bratić dao, a za druge ću sad saznati... Bit će prilike da se čujemo, ne bih večeras ništa."

U galeriji možete vidjeti kako je izgledao njegov izlazak.

1/13

Novinare je ispred još uvijek njegove rezidencije zanimalo što sada namjerava raditi.

"Sumnjate u mene, ima se što raditi. Pogledajte gdje smo, na dnu smo. Pogledajte i knjigu Martine Dalić, drugi, treći red, ona kaže da će nas Bugarska prestići. Došao sam da dignem Hrvatsku gore", dodao je.

Činjenica je, ipak, da je u Hrvatsku došao prisilno, da ga je Velika Britanija izručila, te da je on na uvjetnoj slobodi isključivo zbog plaćene jamčevine. Ako prekrši nešto od uvjeta pod kojima je pušten, jamstvo će pripasti državi, a on će završiti u pritvoru. Ovaj put bez mogućnosti izlaska vani tijekom postupka. Novac je položen i sudac je morao donijeto odluku o povlačenju pritvora.

"Gospodin Todorić ima zabranu napuštanja boravišta i ne smije napuštati Zagreb bez dozvole suda. Bio je dužan predati putovnicu, sudac istrage ju je preuzeo. Ne postoji mjera opreza obaveze javljanja. Ako stvari ostane kakve su danas, u tom slučaju on ostaje na slobodi do okončanja postupka suda", rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda te nije htio otkriti tko je dao novac za Todorića.

U donjoj galeriji Todorić je automobilu s obitelji na putu kući i potom daje izjavu pred Kulmerovim dvorima.

1/14

 

Rekao je da su uplatitelji poznati sudu, ali da tu informaciju ne može otkriti. Puno razgovorljiviji po toj temi nisu bili niti Todorićevi odvjetnici dva sata uoči odluke o puštanju na slobodu na Županijskom sudu u Zagrebu. Jadranka Sloković, na pitanje tko je osigurao novac za jamčevinu kratko je odgovorila: "Prijatelji." Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović rekao je pak kratko: "Nisam ga ja tražio."

Prodanović je prije nepunih tjedan dana komentirao odluku Izvanraspravnog vijeća koje je odredilo jamčevinu od 7,5 milijuna kuna koja mora biti u gotovini. Tada je rekao da njegov klijent taj novac nema. Tjedan dana poslije taj novac se ipak pronašao.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 17:24 20.Studeni 2018.

    normalno sada će reći nisam kriv.