Top News
1987 prikaza

Sud Todoriću: Daj milijun eura u kešu i slobodan si

London: Todorić u pratnji odvjetničkog tima dolazi na ročište gdje će se odlučiti o izručenju
Goran Stanzl (PIXSELL)
Osim jamčevine, Gazdi su izrečene i neke druge mjere opreza

Ivica Todorić mora jamčevinu uplatiti u gotovini i to u iznosu od milijun eura ili nešto više od sedam milijuna kuna, donosi 24sata. Rano ujutro u četvrtak se špekuliralo informacijom da će Gazda, bivši šef i vlasnik posrnulog Agrokora, založiti Kulmerove dvore i tako sebi osigurati obranu sa slobode.

Međutim, Izvanraspravno vijeće nije prihvatilo zahtjeve Todorićeve obrane. Osim jamčevine koju Gazda mora uplatiti, sud je naredio oduzimanje putovnice, a osim svega nabrojanoga, neće smjeti izlaziti s područja Zagreba.

Presuda suda je pravomoćna i na nju se ne može žaliti. 

Zagreb: Vesna Todorić donijela suprugu Ivici osobne stvari u remetinečki zatvor Vesna Todorić Life Gazdina supruga: "40 godina bila sam sama s djecom"

Podsjetimo, u srijedu je Izvanraspravno vijeće odlučivalo o dvije žalbe o određivanju istražnog zatvora Todoriću koje su na sud stigle u ponedjeljak, i trećoj, koju je Todorićeva obrana uložila na odluku od prije godinu dana. 

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića, prije tjedan dana su pomalo posprdno uspoređivali hrvatsko i britansko pravosuđe. 

"Nije mu određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, ali određen je zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj, ali zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto", rekla je tada Jadranka Sloković.

Nedostupnost u postupku ne znači i bijeg, ustvrdio je Čedo Prodanović prošli tjedan.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.