Life
15004 prikaza

Zločini u ukletoj kući bili su stvarni, a oni zgrću bogatstvo

Ukleta kuća Amityville
1/2
Screenshot/Youtube
Unazad pola stoljeća tu je već šestero ljudi izgubilo život, a preživjeli su gubili razum

I sam spomen kuće u mjestu Amityvillu na Long Islandu u New Yorku budi strah u onima koji se sjećaju događaja koji je šokirao zemlju, i čini to još i danas. 

Zahvaljujući onome što se u njoj dogodilo, ovu je kuću Times uvrstio na svoj popis 10 ukletih kuća, prvenstveno zahvaljujući knjizi iz 1977. godine i kasnije filmu "The Amityville Horror". U knjizi se tvrdi kako je riječ o "pravoj priči" o onome što se toj ukletoj kući dogodilo. I dok postoje dokazi da su stanovnici na adresi 112 Ocean Avenue, George i Kathy Lutz, izmislili priču koja je postala urbana legenda, činjenica je da se nekada tamo nešto doista dogodilo.

Slučaj olovnih maski Nema traga Life Olovne maske: Najbizarniji nikad riješeni slučaj ubojstva

Ono što se stvarno dogodilo bilo je ubojstvo, tj. ubojstva prije nego su Lutzovi postali njezini stanovnici, piše ATI. 

U ranim jutarnjim satima 13. studenog 1974. godine šest članova DeFeo obitelji brutalno su usmrćeni u svojim krevetima. Hladnokrvna ubojstva svojih članova obitelji priznao je 23-godišnji Ronald Butch DeFeo Jr., njihov najstariji sin. Ubijeni su roditelji Louise i Ronald DeFeo Sr. te djeca 18-godišnja Dawn, 13-godišnja Allison, 12-godišnji Marc, i devetogodišnji John Matthew.

Ta priča samo povećava strah koji je vezan za ovu kuću, no mnogi će reći kako su članovi obitelji zapravo bili žrtve te uklete kuće
I sada se pitaju, je li u njoj nekakvo zlo natjeralo najstarijeg sina da počini tako stravičan zločin? Djetinjstvo Ronalda DeFeo Jr. bilo je jako ugodno, ali ne i sadržajno. Otac mu je bio dominantan i uvredljiv čovjek, a njegova majka potpuno je nestala pod njegovom dominacijom.  Zbog toga je i sam Ronald izrastao u nestabilnog mladog muškarca.

Kako bi se mogao nositi sa takvim životom, okrenuo se drogi i alkoholu, a uz to imao je psihičke ispade i prijetio ocu pištoljem. Nadali su se da će ga smiriti i udobrovoljiti tjednim džeparcem i poklonima kojima su ga obasipali. Sa 18 godina radio je u trgovini automobilima koja je bila u vlasništvu obitelji, no na posao je dolazio rijetko. Tako i nije bilo neobično da je toga dana otišao s posla jer mu je bilo dosadno.

Našao se s prijateljima u baru, pokušavao dobiti vezu sa svojom obitelji, ali mu se nitko nije javljao na telefon. Na kraju je ipak otišao. Sljedeći put kada su ga vidjeli bio je to trenutak koji je u potpunosti izmijenio cijeli njihov grad. Po knjizi American Mass Murderers, autorice Valerie Plaza, on se vratio u taj bar oko 6:30 vrišteći: "Morate mi pomoći! Mislim da su mi otac i majka ubijeni!". 

Neki su ga konobari slijedili i postali svjedoci stravičnih scena. Njih šest ležali su na krevetu, na trbuhu. Činilo se da su ubijeni puškom oko 3 ujutro. No neke stvari izazivale su sumnju. Nije bilo nikakvih tragova borbe, a ni dokaza da su bili drogirani. Susjedi nisu čuli pucnje, samo je njihov pas lajao tijekom noći. 

Tijekom istrage njegov alibi nije više bio toliko čvrst, pa je izmijenio iskaz, i to učinio još nekoliko puta tijekom istrage. U jednom trenutku tvrdio je kako je mafijaški plaćenik Louis Falini ubio njegovu obitelj i natjerao DeFea da to gleda. No Falini je imao čvrst alibi, a DeFeo je priznao ono u što su svi sumnjali - da je on sam ubio svoju obitelj. Suđenje je započeo 14. listopada 1975. godine, a njegov je odvjetnik obranu temeljio na neuračunljivosti, tj. njegovom ludilo.

Šator nakon ubojstva na jezeru Bodom Misterij Life Najpoznatije nikad riješeno ubojstvo na jezeru

Kaže kako su ga na ubojstvo potaknuli glasovi u njegovoj glavi koji su mu rekli da mora ubiti svoju obitelj. U kasnijoj verziji izmijenio je svoju priču, pa je tako rekao kako je njegova sestra Dawn ubila oca, a zatim je majka ubila svu djecu. Po toj priči, on je samo ubio majku. Po priči koju je ispričao 1990. godine Dawn je ubila cijelu obitelj a zatim on nju. 

I dok se desetljećima nakon i dalje predstavlja niz teorija i pitanja, jedno se pitanje ne može izbjeći. Pitanje uklete kuće koja je presudila svima koji su u njoj živjeli. Ronaldov odvjetnik William Weber u cijeli je slučaj bio upleten puno više nego što se čini. Naime, on tvrdi kako su mu sa neobičnom idejom pristupili George i Kathy Lutz, koji su u kući živjeli samo 28 dana. 

"Mi smo kreirali ovu horor priču uz puno boca vina, i ona je prevara", rekli su mu i predstavili ideju o knjizi.

On je podigao tužbu protiv Lutzovih jer su "priču" o ukletoj kući odnijeli drugom izdavačkom partneru. Zahtijevao je dio profita od 60 milijuna dolara. Nagodili su se izvan suda, za 2500 dolara i još 15000 zbog njegovih usluga povezanih s knjigom i filmom koji je uslijedio. 

Priča o toj ukletoj kući nastavlja se i na sinu, Danielu Lutzu, koji je tvrdio kako je bio opsjednut duhom poput Regan MacNeill u filmu The Exorcist. Njihov drugi sin Christopher, inzistirao je u tvrdnji da se susreo sa paranormalnim, uključujući prisustvo "sjene" u obliku čovjeka koji se kretao prema njemu i onda nestao, raspršio se. George i Kathy Lutz bili su podvrgnuti detektoru laži oko cijele te priče, i bez problema ga prošli.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.