Top News
13564 prikaza

Vučić inspiriran: "Kolinda je najmanje zlo u Hrvatskoj"

Mostar: Svečano otvaranje Međunarodnog mostarskog sajma gospdarstva
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Aleksandar Vučić komentirao je najave o skorašnjem rješenju kosovskog pitanja, ali se osvrnuo i na odnose s Hrvatskom

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u velikom intervjuu za TV Pink nije mogao odoljeti i iako je tema bila kosovsko pitanje, spomenuo je Hrvatsku i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Za odnose s Hrvatskom je rekao da bi želio da budu dobri, a potom se "posvetio" Kolindi Grabar Kitarović

Komentirao je njezinu navodnu izjavu da je Thompson "nešto poput Mile Kitića u Srbiji": 

"Pa Mile Kitić ne pjeva ’Za dom spremni’.

Vučić je istaknuo da je hrvatska predsjednica najmanje loš partner u Hrvatskoj: "To dovoljno govori o tome koliko nam je teško", rekao je Vučić.

Zatim je nastavio dugo obrazlagati što misli o kosovskom pitanju.

Da izvučemo najviše što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo, to je ono za što se u gotovo nemogućim uvjetima borimo kada je riječ o Kosovu i Metohiji, poručio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je u intervjuu za TV Pink rekao da se Srbija pritom ne bori protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske neovisnosti, uključujući i Veliku Britaniju.

"Vidite što radi Britanija preko svojih obavještajnih ispostava u središnjoj Srbiji, na Kosovu, na sjeveru Makedonije", rekao je Vučić, a prenosi Tanjug. 

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Hašim Tači Realpolitika Top News Macron u Sofiji izlio kantu hladne vode na - Vučića

Podsjetio je na tijek događaja koji su doveli do kosovske neovisnosti, uključujući sve poteze iza kojih su stajale zapadne zemlje - promotori neovisnosti Kosova, piše Alo, ali i na činjenicu da bivše vlasti nisu dobro reagirale na te događaje, te koliko su i kada su reagirale mahom priopćenjima, bile 'bez plana i ideje' i reagirale su u skladu s unutarnjim dnevno-političkim potrebama.

Vučić je rekao da vidi 'veliku nervozu' i na Zapadu, i u Prištini, ali i u Beogradu, gdje su, kaže, neki očekivali potpuni kolaps politike prema Kosovu i Metohiji.

Vučić je kazao da je prije nekoliko dana na Kosovu bila godišnjica ubojstva 14 srpskih seljaka u Starom Gracku, a da nitko od albanskih medija to nije zabilježio, već su pisali hvalospjeve Jeremiću zbog godišnjice odluke MSP-A, a osim toga, kako je dodao, njega su predstavljali kao sotonu.

"Sotona sam i vrag, iako nijednu ružnu riječ o Albancima nisam rekao, samo zato što zajedno sa Đurićem i Vladom Srbije pokušavam izvući nešto za srpski narod što ne bi bilo ponižavajuće, što bi sačuvalo naš obraz, naš narod, jer ako se trend nastavi, za 15 godina nećemo imati Srba na Kosovu. Želimo dobiti više nego u Ahtisaarijevom planu“, rekao je Vučić.

U tim uvjetima, kako kaže, pokušavaju izvući najviše što je moguće za Srbiju i Srbe, kako bi se vrtlog sukoba prekinuo.

Naglasio je da se bori kako bi očuvao mir za srpsku djecu, dodajući da je prethodnih šest godina to radio i da to poštuju u međunarodnoj zajednici, ali samo se, rekao je, u Srbiji to ne poštuje, već se smatra za gotovu činjenicu i kukavičluk.

Xherdan Shaqiri NOGOMET I POLITIKA Life Kuha između Srba i Albanaca: Vade se čak i noževi

"Naša vojska je danas dvostruko snažnija. Za neke se mir podrazumijeva, a tako lako bi zapalili sve, pa bi se onda šetali od Cambridgea do New Yorka. Ja nemam namjeru napuštati Srbiju", rekao je Vučić.

"Neki koji me kritiziraju više vole NATO nego srpsku vojsku", nastavio je i dodao da srpska vojska ne može biti prisutna na Kosovu upravo zbog prisustva NATO-a, čime bi Srbiju doveli u sukob s NATO-om.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • chibs 22:01 07.Kolovoz 2018.

    Ti si vucicu zlo,i zločinac i nije mi jasno zašto hr Vlada i precijednica ne zamrznu odnose s ovim cetnikom i Srbijom dok kod im je on precijednik???