Top News
3425 prikaza

Trump: "Ne želim siromašne ljude na visokim funkcijama"

Donald i Melania Trump
DPA/PIXSELL
Gotovo svi ministri i dužnosnici koje je imenovao Trump su milijarderi

Američki predsjednik Donald trump je kazao da bi radije htio vidjeti bogataša kao osobu zaduženu za pitanje gospodarstva, prenosi u četvrtak dpa i dodaje da je Trump branio svoj kabinet koji se smatra najimućnijim u povijesti zemlje.

"Netko me pitao zašto sam postavio bogataša da bude zadužen za gospodarstvo. Pa sam mu odgovorio (...) da je to poželjan način razmišljanja (....) jer predstavljaju zemlju", kazao je Trump svojim pristašama na skupu u Iowi.

Posebice aludirajući na ministra trgovine Wilbura Rossa, milijardera i bivšeg investitora, Trump je dodao: "Oni ne žele novac. I morali su se puno toga odreći da bi preuzeli te poslove", kazao je Trump.

Potom se osvrnuo na Garyja Cohna, njegovog glavnog ekonomskog savjetnika. "On je predsjednik Goldman Sachsa. Pametan. On je, da bi nas predstavljao, od masovne zarade spao na kikiriki, na maleni novac (...) i samo čekam da ga se optuži da želi taj maleni novac", kazao je Trump.

"To su sve odlični ljudi, briljantni poslovni umovi i to je ono što trebamo, to je ono što moramo imati kako nas svijet ne bi iskorištavao. To više ne smijemo dopustiti. A ja volim sve ljude, bogate i siromašne, no na tim položajima ne bih želio imati siromašnu osobu. Da li vam to ima smisla", zapitao je Trump.

"Ako budete inzistirali, učinit ću to, ali ovo mi je draže", poručio je američki predsjednik.

Trumpova ministrica obrazovanja Betsy DeVos je nasljednica milijardera, dok je državni tajnik Rex Tillerson bivši šef naftnog diva Exxon za kojega se smatra da je težak stotine milijuna dolara.

Drugi bogati imenovani dužnosnici su ministar financija Steven Mnuchin, bivši menadžer hedge fonda te ministar stanovanja Ben Carson koji se obogatio prodajući knjige o svojoj medicinskih karijeri i svojim političkim idejama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.