Top News
3148 prikaza

Putin poslao agente u Beograd da štite Srbiju od Zapada

Vladimir Putin, Aleksandar Vučić
GORAN TOMASEVIC/REUTERS/PIXSELL
Putinov čovjek od povjerenja navodno je s njima 2016. spriječio rušenje i likvidaciju Erdogana u pokušaju puča

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poslao je u Srbiju čovjeka od povjerenja, tvrdi Kurir da otkriva iz svojih izvora, kako bi iz sjene kontrolirao sigurnosnu situaciju koja bi mogla biti ugrožena zbog, kako također navodi Kurir, "ozbiljnih prijetnji iz Prištine".

Riječ je navodno o čovjeku koji je član Nacionalne garde, kolokvijalno znane i kao "Putinovi lavovi", te je ovlašten sa svojim agentima suprotstaviti se djelovanjima američkih, britanskih i njemačkih obavještajnih službi "(CIA, MI6 i BND) "protiv interesa Srbije i srpskog naroda, zbog čega je u redovima tih tajnih agencija zavladala panika".

Kurir dotičnog Putinovog čovjeka opisuje kao čovjeka od povjerenja koji je u svakom trenutku ovlašten, ako zatreba, povući više desetaka operativaca.

Naslovnica Kurira | Author: Kurir Kurir

"U redovima CIA, MI6 i BND je opća pomutnja, neuspješno pokušavaju otkriti identitet tog Putinovog čovjeka. CIA, čije je sjedište za Europu u Budimpešti, poslije dugog operativnog rada došla je samo do podatka da je reč o osobi koje je pripadnik Nacionalne garde, koju nazivaju 'Putinovi lavovi' i 'Putinovi pretorijanci'", citira Kurir svoj izvor.

"U okolnostima kad kosovski premijer Ramuš Haradinaj redovito zvecka oružjem i prijeti upadom na sjever Kosova, gdje žive većinom Srbi, Putin je odlučio poslati čovjeka u kojega ima povjerenje da prati što se događa. Nakon ovoga Haradinaj neće smjeti niti prići sjeveru Kosova. Inače, ruski specijalac ima zadatak zapovijedati velikim brojem pažljivo odabranih obavještajaca kako bi pružali svaku vrstu pomoći patrijarhu Irineju, predsjedniku Aleksandru Vučiću, šefu diplomacije Ivici Dačiću, predsjedniku RS Miloradu Dodiku u cilju očuvanja nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda", navodi dalje Kurir.

Pod ovakvom zaštitom je, prenosi Kurir Jutarnji glasnik, i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić jer se smatra bošnjačkim patriotom koji je na strani Srbije i zajedničkih interesa. Član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović za Kurir je rekao da je takvo angažiranje Putinovog "lava" od velikog značaja za Srbiju.

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić Optužbe Top News Srbi tvrde: Isti ljudi ruše Putina i Vučića

"To je velika pomoć i podrška našoj državi. To je elitna jedinica koja je u Turskoj uspjela spriječiti državni udar i likvidaciju predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana", kazao je.

Vojnopolitički komentator Vlade Radulović kaže da je činjenica da je Balkan sigurnosno zanimljiv i Istoku i Zapadu: "Njihovi interesi se sudaraju i ne čudi što je Moskva u ovim kompliciranim sigurnosnim okolnostima zbog Kosova poslala specijalnog operativca."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.