Top News
2422 prikaza

Moćni ratni zrakoplovi gotovo se sudarili

Susret Rusa i NATO-a iznad Baltika
screenshot/youtube
Vrlo lako je moglo doći do pravog međunarodnog incidenta, pogotovo kad se uzme u obzir tko je bio putnik ruskog zrakoplova

Ruski ministar obrane, Sergej Šojgu, zrakoplovom je putovao prema Kalinjingradu gdje je sudjelovao konferenciji. Tijekom putovanja njegovom zrakoplovu približio se NATO-v lovac F-16, ali ga je "potjerao" ruski Su-27 iz ministrove oružane pratnje.

Incident se dogodio u međunarodnim vodama iznad Baltičkog mora, a sve su zabilježile kamere novinara koji su putovali zajedno s ministrom.

"Zrakoplov se nije identificirao niti je odgovarao na pozive kontrole letenja i NATO-vi borbeni zrakoplovi su ga presreli kako bi ih identificirali", objavili su iz NATO-a te dodali da su se ruski piloti ponašali na profesionalan način.

Šojguov povratak kući osiguravalo je nešto više zrakoplova, a pridružili su mu se Su-34 ratni zrakoplovi, prenosi Russia Today.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eclipse2016 11:21 23.Lipanj 2017.

    Kad bi se "moćni ratni zrakoplovi" tako olako sudarali u pravocrtnom letu (bez borbenih manevara), po idealnim vremenskim uvjetima uz odličnu vidljivost, takve pilote otpuštalo bi se iz službe kao nesposobne! Kako se lijepo vidi na snimci, radi se o ... prikaži još! vrlo kontroliranom i preciznom prilaženju "Flankera" repu NATO-vog lovca. S jasnom porukom - šic! Mislim, ja znam da se od klikova na članke danas živi, pa što dramatičniji naslov to bolje, ali, Raife???