Top News
9665 prikaza

Melanijina jakna iz Zare: "Zašto šalje takvu poruku?"

Melania Trump
1/5
KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Prva dama je za posjet djeci odvojenoj od roditelja odabrala Zarinu jaknu s natpisom koji nije bio primjeren situaciji

Prva dama Melania Trump u četvrtak je krenula na američko-meksičku granicu i posjetila dječji imigrantski kamp, a njezino je putovanje izazvalo lavinu negodovanja.

Stigla je zrakoplovom iz baze Andrews, a za ovaj posjet odabrala je i posebnu odjeću - vojničko zelenu jaknu s natpisom:"I REALLY DON'T CARE, DO U?' - "Stvarno me nije briga, a tebe?"

Melania Trump | Author: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL

Melania nije nosila tu jaknu kad je sletjela u McAllen u Texasu, ali ju je ponovno odjenula pri povratku u bazu Andrews usprkos žestokim medijskim kritikama koje su krenule odmah pri njezinom ulasku u avion.  

Daily Mail je prvi izvijestio o jakni, koju je uočio njihov novinar koji je putovao s prvom damom koja je sve pokušala uvjeriti kako natpis ne krije nikakvu skrivenu poruku.  Jakna inače košta 39 dolara i iz Zarine je prošlogodišnje kolekcije.

"Nakon takvog važnog posjeta Teksasu, nadam se da se mediji neće usredotočiti na njezin modni ormar, "izjavila je CNN-u Stephanie Grisham, direktorica komunikacija Istočnog krila.

Nešto kasnije preko Twittera se oglasio i predsjednik Donald Trump koji je poručio da je poruka na jakni bila upućena medijima: 

"Stvarno me nije briga, a tebe?" napisana na poleđini Melanijine jakne odnosi se medije koji proizvode lažne vijesti, a Melanija je naučila koliko su oni nepošteni i to ju više ne brine", napisao je Melanijin suprug.  

No, republikanac blizak Bijeloj kući poručio je da je ovakvo objašnjenje čisti revizionizam. Ovaj republikanac, iako podržava Trumpa,  smatra da ovakva reakcija Trumpove administracije nije baš najpametnija i da su nakon skandala imali hitan sastanak s komunikacijskim osobljem o tome kako umanjiti štetu.

Ne zna se tko je došao na ideju da se poruka s Melanijinog kaputa usmjeri na medije, ali je za to ubrzo dobiveno zeleno svjetlo sa Zapadnog krila.

Izvor iz Bijele kuće također navodi da su u Zapadnom krilu bili 'ponosni na sebe' zbog ovakvog objašnjenja iako su bili svjesni da će ih mediji nadjačati, pa su se baš zato i odlučili za napad.

No, Melanijin modni odabir često je imao iznimno važnu ulogu tijekom Trumpovog mandata. 

Melania Trump i Emmanuel Macron | Author: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL

Kako piše CNN - "bivša manekena već je odavno na zlu glasu zbog svog modnog izbora. Još se pamti njezin napadno predimenzionirani bijeli šešir koji je odabrala za susret Trumpa i francuskog predsjednika Macrona."

Pamti se i njezin odabir bijelog odijela za Trumpov govor pred Kongresom, a da točno zna kako poslati poruku odjećom pokazala je i u jesen 2016. godine. 

Melania Trump | Author: Sachs Ron/ABACA/PIXSELL Sachs Ron/ABACA/PIXSELL
Tijekom predsjedničkih izbora utjecajni dnevni list The Washington Post otkrio je snimku razgovora Donalda Trumpa i radijskog voditelja Billyja Busha iz 2005. godine, koju su nazvali 'Access Hollywood':

"... ako si slavan, sve će ti dopustiti, možeš raditi što god želiš, uhvatiti i za ***ku... (pussy)", rekao je tada Trump u eteru. 

Odmah nakon skandala Melania se pojavila u Guccijevoj bluzi boje ciklame, a ubrzo se otkrilo i zašto je odabrala baš taj komad odjeće. U opisu proizvoda pisalo je da je riječ o 'Pussy-bow crepe de chine košulji'.

Melanijina bluza Gucci | Author: Twitter Twitter

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.