Life
6338 prikaza

Melanijin komplicirani život - muči se s problemima

Melania Trump
1/15
REUTERS
Život prve dame čini se nije lak, a posebno nije uvijek lako biti podrška Donaldu Trumpu

Običan dan u obitelji Trump započinje buđenjem oko 5:30. I dok prva dama još spava u svojoj spavaćoj sobi, Trump se bavi pregledavanjem političkih događanja i tvitanjem. Melania nakon buđenja priprema svog 12-godišnjeg sina za školu, dok se Trump bavi svojim predsjedničkim dužnostima.

Naoko sasvim obična dnevna rutina, daleko od predsjedničkih obaveza, njezina je svakodnevica. U posljednje vrijeme doduše muči se i s problemima suprugovih afera kao što je ona s Stormy Daniels. Iako se ne bavi komentiranjem suprugovih odnosa sa drugim ženama, među ostalim i glasinama o novoj - Karen McDougal, organizirala je konferenciju za medije, što je samo nekoliko mjeseci ranije bilo potpuno nezamislivo

Njezina glasnogovornica Stephanie Grisham tako je objavila kako će Melania svoj mandat prve dame posvetiti djeci i problemima koje njih muče. Posljednjih tjedana Melania je bila u centru većih protokolarnih zbivanja, uključujući i sprovod bivše prve dame Barbare Bush. Takve događaje posjetila je sama. 

Život daleko od svjetla pozornice

Iako su politički brakovi, čiji se život odvija pred očima javnosti kompleksni, čini se kako Trumpovi ne ulažu puno napora da bi u javnosti održavali sliku skladnog i romantičnog para. Tako su neki njihovi javni trenutci pomalo i čudni, a nekada se, barem promatračima čini, kako Melania izbjegava Trumpov dodir. 

"Ona je dostojanstvena, privatna osoba koja svoj privatni život želi voditi daleko od očiju javnosti", rekla je njezina dugogodišnja prijateljica. "Oni nisu par koji se drže za ruke, jer ona jednostavno nije takva", naglasila je prijateljica Stephanie Winston Wolkoff.

Rijetki su trenuci kada se obitelj Trump može vidjeti kako spontano izmjenjuju nježnosti ili bliskost, ne samo u slučaju Melanie i Trumpa već i njihovog sina Barrona, prvog dječaka koji je postao stanovnik Bijele kuće od 60-ih godina prošlog stoljeća i poznatog John F. Kennedy Jr.

Melania Trump | Author: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL

Po pričanju njihovih prijatelja i poznanika čini se kako vode poprilično odvojene živote. Kažu da ih se u Bijeloj kući rijetko može vidjeti na zajedničkom ručku ili večeri. Tijekom Trumpovih političkih druženja na golfu, Melaniju se ne može vidjeti nigdje u blizini. 

"Jako malo vremena provode zajedno", rekao je jedan Trumpov prijatelj. No njezina glasnogovornica reći će kako većinu večeri provode obiteljski, zajedno. Kada su ju pitali komentar oko afera njezinog supruga, glasnogovornica je odgovorila kako je Melania "fokusirana na svoju majčinsku ulogu. Fokusirana je i na ulogu supruge i prve dame".

Za vrijeme predsjedničke kampanje The Washington Postu Melania je rekla kako su ona i njezin suprug "jako neovisni i kako si ostavljaju dosta prostora". Taj prostor u kojem uživaju samostalno, jedan bez drugog, čini se povećao se nakon posljednje afere vezane uz Stormy Daniels, posebno nakon što je postalo poznato kako joj je Trumpov odvjetnik platio 130.000 da bi ju 'ušutkao'. 

Posebno neugodan trenutak dogodio se 26. travnja, na njezin rođendan. Kada su Trumpa tijekom jednog TV showa pitali što joj je poklonio rekao je ništa puno. "Poklonio sam joj prekrasnu čestitku, znate da sam ja jako zaposlen pa nemam vremena ići u potragu za poklonom".

Ozbiljne obaveze prve dame

I Bijela kuća je, ako je vjerovati osoblju, podijeljena pa tako Melania ne napušta često i spontano, svoje istočno krilo u kojem se bavi renovacijom ureda. Jako rijetko dolazi u zapadni dio kuće gdje se nalaze uredi Trumpa i njegove kćeri i savjetnice Ivanke

No mnogi vjeruju kako će Melania Trumpu biti potrebna ako želi ponoviti uspjeh na predsjedničkim izborima 2020. godine. 71 - godišnji Trump je jedini predsjednik koji je bio tri puta u braku. S 48-godišnjom Melanijom u braku je 13 godina.

Obitelji Trump i Macron Uvijek spremna Life Melania nije zaboravila kako je biti model

Umjesto da se odmah preselila u Bijelu kuću, Melania je još šest mjeseci nakon što je Trump dobio izbore, ostala u New Yorku kako bi njihov sin mogao završiti školsku godinu. Zbog toga je, kako kažu neki njezini prijatelji, isključena od uobičajenog života u Bijeloj kući. Dio osoblja tako je preraspoređen na zapadno krilo kako bi bili podrška Ivanki.

Bivše manekenke 36-godišnja Ivanka i Melania nemaju baš blizak odnos. I dok popularnost prve dame raste, čini se kako Ivankina, koja je u pratnji svog oca proputovala svijet i sjedila na sastancima s velikim svjetskim moćnicima, opada. Inače je običaj da upravo angažirane prve dame budu i savjetnice svojim supruzima na nekim društvenim poljima. 

Melania Trump | Author: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL

Istraživanja su pokazala kako joj popularnost raste čim se više pojavljuje u javnosti, a svoju ulogu prve dama shvatila je dosta ozbiljno, što potvrđuje i podatak kako je posudila nekoliko knjiga kako bi proučila ulogu prvih dama kroz američku povijest. 

Na drugačiji način funkcioniraju, pa tako Trump voli organizirati velike skupove, dok Melanija održava sastanke s nekolicinom ljudi. Predsjednik se na svom Twitteru ismijava i ruga svojim protivnicima, dok ona poziva na zaustavljanje cyberbullyinga. Kaže kako ne zaslužuje zločeste komentare koje dobiva. Također je rekla kako zna koliko njezin muž doprinosi neprijateljskoj prirodi današnje online komunikacije, a neki izvori čak tvrde kako i dalje nastavlja sa svojom anti cyberbullying kampanjom unatoč tome što su joj u Bijeloj kući savjetovali da pronađe neko drugo 'polje interesa'. 

U ožujku je u Bijelu kuću pozvala čelnike Twittera, Facebooka i ostalih tehnoloških kompanija kako bi razgovarali upravo o toj tematici. 

"Moramo pronaći bolji način komunikacije jedni s drugima, i razmjene mišljenja oko kojih se ne slažemo, a trebali bi više poštovati jedan drugog", rekla je. 

Donald Trump HOĆE NEĆE Top News 26 najluđih tvitova internet ratnika Donalda Trumpa

No Melania nije baš oduvijek bila sklona ići protiv svog supruga. Podržavala ga je 2011. godine dok je Trump kritizirao Baracka Obamu i njegovo državljanstvo. Medijima je tada rekla, kako javnost ima potrebu vidjeti tj. znati njegov datum rođenja, posebno zato što je riječ o različitim datumima. 

"Nije samo Donald taj koji to želi vidjeti. Žele to i Amerikanci", govorila je tada. Unatoč tome Melania održava dobre odnose sa prijašnjim predsjedničkim parom, i sad obitelji Clinton, koji su česte mete kritika njezina muža. 

Ona i Trump često putuju odvojeno, iako odlaze na istu destinaciju. Odvojeno putuju do predsjedničkog zrakoplova i kada idu na odmor u Mar-a-Lago, on helikopterom ona automobilom, piše The Washington Post.  

Kraljica američkih srca?

Kao što je to i običaj, prve dame, pa tako i Melania, često su popularnije od svojih supruga. Tako po CNN-ovom istraživanju iz siječnja, Trumpa podržava 40 posto ljudi, a Melaniju 47 posto. Melania svoj posao shvaća jako ozbiljno i pažljivo ga koordinira sa događanjima u Bijeloj kući. Trump ju naziva svojim osloncem

"Ne bih bio muškarac koji sam sada bez nje. Moja prelijepa, dobrodušna i izuzetna žena", rekao je Trump. 

Često ga i savjetuje, no on njezine savjete ne posluša baš svaki put. Par je, na Trumpovo inzistiranje, potpisao predbračni ugovor, čiji sadržaj nikada nije izašao u javnost. Posljednjih nekoliko mjeseci u javnosti se priča priča o njezinom tužnom životu u Bijeloj kući. Neko je vrijeme kružila i glasina kako ona zapravo ne živi u Bijeloj kući, već sa svojim roditeljima i sinom Barronom živi u kući u blizini Washingtona.

Melania i Donald Trump te Melanijini roditelji | Author: Reuters Reuters

Jako je bliska sa svojim roditeljima, a njezin sin poznaje slovenski jezik i tako često razgovara sa svojim djedom i bakom. 

Dosta vremena provodi u Bijeloj kući, i održava dobar odnos sa stotinjak ljudi koji tamo rade. Prijatelji će reći kako je perfekcionist koja nadgleda i brine se o svakom detalju onoga u što je uključena. Bavi se uređenjem prostora i u tome jako uživa, no čini se kako ona i suprug ne dijele isti ukus. Dok Trump obožava zlatne tonove, ona će prije odabrati neke prirodne boje. 

Drugačiji pogled imaju i na ugošćavanje u Bijeloj kući, pa dok Melania želi zadržati privatnost njihovog doma, Trump voli pozivati prijatelje i provoditi ih po kući. 

Melania se tako sve više počela uključivati u javna pitanja. Koliko ta promjena ima veze s aferama njezinog supruga, možemo samo nagađati. Od manekenke koja je prije 22 godine stigla u SAD, do prve dame, put zasigurno nije bio lak. No vjerujemo kako se na svjetla pozornice već navikla. 

"To je nevjerojatna priča. Pravi američki san. Stvarno je postala kraljica ljudskih srca, poput princeze Diane. Mislim da će svijet vidjeti još puno više nje", rekao je njezin suradnik iz modne industrije Paolo Zampolli.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 17:49 08.Svibanj 2018.

    To na slici izgleda, kao da Trump ljubi piksu od farbe.