Top News
3866 prikaza

Mamićev napad na Sessu morat će se riješiti na sudu

Đuro Sessa i Zdravko Mamić
PIXSELL
Mamić je, znamo, plaćao mnoge suce za arbitraže u nogometu, prijatelj je s nekoliko najvažnijih sudaca različitih razina

Veljko Miljević i njegov klijent Zdravko Mamić tvrde da je šest hrvatskih sudaca korumpirano. Mamić je imenovao samo jednog od ljudi koje proziva. “Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske višestruko je korumpirana osoba”, rekao je najbrbljiviji muškarac Međugorja.

Riječ je o teškoj optužbi na račun čovjeka koji obavlja jednu od najvažnijih i najčasnijih dužnosti u ovoj zemlji. Đuro Sessa poznat je kao sudac koji ne prašta klevete, uvrede i sramoćenja na svoj račun. 

On odmah poseže za tužbom. Obraz mu je čist. Tako će, vjerojatno, učiniti i ovog puta, ako želi otkloniti i najmanji trag sumnje. Štoviše, strašna kleveta ovog puta nije izrečena samo na njegov račun nego je adresirana i na zasad neimenovanu šestoricu, a preko njih, onda, i šire na pravosuđe. 

Kolinda Grabar Kitarović Dvorske igre Top News Kolinda ispaljuje zbog tračeva i sprema seriju tužbi

Želi li se Mamić osloboditi optužbe, morat će na sunce dati dokaze čelične snage. Jer do sada je u javnost iznosio razne krivotvorine, o čemu je opširno govorio Franjo Varga, i nije poznat kao osobito vjerodostojan lik.

A sudački je ceh poznat po osobitoj osjetljivosti na prozivke. Mamić se, dakle, prema prognozi Veljka Miljevića, našao o novoj nevolji, a moglo bi ih biti još jer je jasno rečeno da je riječ o šest sudaca. 

Miljević se požalio da ih Uskok nije zvao na obavijesni razgovor o imenima korumpiranih sudaca i dokazima. Iskusni odvjetnik, pravnička barakuda, Miljević, za razliku od svoga klijenta, nikad ne govori napamet. 

Čime to raspolažu ova dva čovjeka? Ako je Miljević govorio napamet, pretrpjet će veću štetu jer će steći, na vrhuncu karijere, reputaciju čovjeka koji optužuje bez dokaza. 

Mamić je, znamo, plaćao mnoge suce za arbitraže u nogometu, prijatelj je s nekoliko najvažnijih sudaca različitih razina, od Županijskog do Ustavnog, pa nije ni netko čiji bi se iskaz mogao unaprijed odbaciti kao ridikulozan ili nevjerodostojan. Mamić je Sessi bacio rukavicu u lice, ali i cijelom pravosuđu. Čekamo odgovor.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Penzić 23:12 26.Srpanj 2019.

    Sessi je dovoljno pogledati facu i sve je jasno. Slika govori sama za sebe .