Top News
10292 prikaza

Krvavi rat srpskih mafijaša došao u Escobarov rodni kraj

Ilustracija ubojstva
Pixabay
Droga je, čini se, u pozadini i posljednjeg ubojstva među zaraćenim klanovima iz susjedstva

Ubijena braća Miloš i Vladimir Vidaković bili su dobro poznati. Jedan je pronađen mrtav u Medellinu u Kolumbiji, a drugi u Budvi. Miloš je ubijen hicima iz vatrenog oružja, Vladimir jakom dozom narkotika. Obojica su dovođena u vezu s brojnim zločinima, bili su dobro poznati po pucnjavama u Beogradu, zelenašenju, dilanju i iznudama. Kako piše srpski Telegraf, više puta su pravomoćno osuđivani. 

Kolumbijski mediji izvijestili su tek da je riječ o sumnjivoj smrti srpskog turista, ali izvori srpskih medija govore da je riječ o ubojstvu jakom dozom narkotika. 

"Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, poslije smrti brata, razgranao posao s narkoticima, pa čak i da posjeduje laboratorij za uzgoj marihune u Španjolskoj. Onda su mu apetiti očito porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizirao transport kokaina za Europu. Taj kanal je funkcionirao nekoliko mjeseci", kazao je neimenovani izvor Kurira. 

Srpski mediji teoretiziraju da je Vladimir prvo omamljen pa mu je nakon toga ubrizgana smrtonosna doza narkotika.

Miloš je, prije ubojstva, više puta ranjavan. 2009. ranjen je u okršaju u Pančevu, a iste godine je sudjelovao u filmskoj pucnjavi kada se s nekoliko drugih mladića utrkivao automobilima. U travnju 2013. ranjen je u zemunskom naselju Nova Galenika. Javnosti je postao poznat još 2004. godine kada je s dvojicom Pančevaca, nakon prebrze vožnje centrom Beograda predukao policajce koji su ih zaustavili. Ubijen je 2. srpnja 2013. godine ispred Starog grada u Budvi, hicima iz pištolja. Sjedio je za šankom kada mu je s leđa prišao napadač sa crnim šešeirom na glavi i ispalio mu tri hica u prsa. Ubojica je počeo bjžeati, ali je usput ispalio i nekoliko hitaca. Stotine turista dalo se u bijeg, a desetine su ozlijeđene u stampedu. 

Teško ranjeni Miloš umro je na putu u bolnicu. 

Zoran Đinđić Brojne teorije Top News Misterij ubojstva ključnog svjedoka atentata na Đinđića

Godinu dana poslije njegovog ubojstva uhićen je Miloš Delibašić zbog sumnje da je pripremio teren za ubojstvo. Unajmio je stan i garažu u naselju Vidikovac u Budvi, nabavio potrebna vozila, ali i oružje. Njegovi suradnici navodno su se dovezli motorom i likvidirali Vidakovića. Miloša Delibašića je srpska policija ubrzo nakon hvatanja povezala s ubojstvom Nikole Bojovića, brata novog šefa zemunskog klana Luke Bojovića, koji je ubijen krajem travnja 2013. godine. 

Pretpostavlja se da je ubojstvo Miloša Vidakovića plaćeno 50.000 eura i da ga je naručio Vidakovićev kum Strahonja Stojanović, tamošnjoj javnosti poznat po tome što je njegov automobil dignut u zrak. U tom trenutku, on nije bio u automobilu već njegova tadašnja djevojka, španjolska misica. 

I tako se, prema svemu sudeći, nastavlja krvavi rat srpskih mafijaša. 

Relativno nedavno ubijen je Vlado Popović zvanog Vlada Pop, koji je prema operativnim policijskim saznanjima bio blizak suradnik Luke Bojovića, Filipa Koraća, a dovodio se i u vezu s ozloglašenim škaljarskim klanom, piše srpski Blic. Prema pisanju istog dnevnog lista, napadači su se ušetali u kafić gdje je Popović sjedio, jedan od napadača izvukao je oružje i otvorio paljbu. "Kad je vidio napadače, Popović je ustao sa stolca i bacio se na napadača, čak ga je i udario. Međutim, ubojica je već bio izvukao oružje i u Popa je ispaljivao hice. Njih dvojica su se hrvali, da bi zatim ispali iz kafića. Posljednji hici ipak bivaju kobni po Popovića i on pada na svog napadača na zemlj", kazao je izvor Blica blizak istrazi.

F-16 na pisti Rusi tvrde Top News Uništenje Juge pretvorilo je NATO u pravu noćnu moru

Vlada Pop dospio je u javnost nakon uhićenja u casinu "Havana" zajedno sa žandarmom Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem zbog iznude i prebijanja Beograđanina koji je odbio prihvatiti izmišljeni dug od 110.000 eura prema njima. Suđenje za ovaj slučaj je u tijeku, a okrivljene je branio odvjetnik Dragoslav Ognjanović, likvidiran u srpnju ove godine. Time je Popović postao tek posljednja u nizu žrtva krvavog rata između novog zemunskog klana pod vodstvom Luke Bojovića i obitelji Šaranović.

Sjetimo se samo dvojca Simović-Kalinić koji se godinama skrivao na zagrebačkom Laništu nakon što su sudjelovali u atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića. Kalinić je čak koristio hrvatske putovnice na imena Drago Cesar i Milivoj Mandić. Njihov kraj počeo je nakon što je Miloš Simović otkrio da Sretko Kalinić ima aferu s njegovom suprugom Bojanom. Ondašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ispričao je kako je Bojana kao kurir s lažnim dokumentima dolazila u Zagreb i donosila im novac. Simović je doznao da ga je prevarila s Kalinićem. 

Kalinić i Simović roštiljali su u zagrebačkom Rakitju, napili se i posvađali zbog žene, a Simović je zatim s dva hica ranio Kalinića i dao se u bijeg. Kasnije ga je uhvatila srpska policija gdje je trenutačno na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne. Kalinić je također izručen, a bio je to prvi slučaj da je Hrvatska izručila svog državljanina drugoj državi.

Kalinić je ubio i raskomadao Cvetka Simića, Bojovićeva kuma, koji se također skrivao u Zagrebu. Simićevo tijelo raskomadano je i bačeno 2010. godine u jezero Jarun čime je i eskaliran sukob srpskih kriminalaca. 

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.