Top News
6409 prikaza

Bruna i Haso pokazuju kako postati najpopularniji političari

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović u Gradskoj skupštini
1/3
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Istraživanje javnog mnijenja po agenciji '2X1 komunikacije' pretvorilo je stranku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih u politički važan faktor

Ako je vjerovati istraživanjima CroElecto koje provodi tvrtka '2X1 komunikacije' d.o.o. na hrvatskoj političkoj sceni situacija se dramatično mijenja u korist Neovisnih za Hrvatsku. Uživaju veliku popularnost među hrvatskim građanima i četvrta su stranačka sila u Hrvatskoj sa 6,75% posto glasova. Prema ovom istraživanju, pretekli su i MOST za 0,66 %. Prema ovoj agenciji, neobjašnjivo je skočila i popularnost Anke Mrak Taritaš, s 3,66 na čak 5,22 %.

Ni HDZ-u se ne piše dobro, ako je suditi po CroElecto istraživanju, jer je vodećoj stranci, u odnosu na prosinac, popularnost s 28,41%, pala u siječnju na 26,99%.

Krešimir Kartelo | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL) Sanjin Strukić (PIXSELL)

Ni predsjednici Kolindi Grabar Kitarović ne ide ništa bolje. '2X1 komunikacije' izračunale su da joj nezaustavljivo pada rejting pa je tako u siječnju imala tek 13,35 posto podrške, a pretekao ju je premijer Andrej Plenković koji uživa podršku 13,74 posto građana. Tako je on, nakon dugo vremena, zasjeo na vrh top-liste najpopularnijih političara.

Nagli rast Neovisnih za Hrvatsku jasniji je ako se zna tko je vlasnik agencije '2X1 komunikacije' d.o.o. Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, na čelu joj je Krešimir Kartelo. Istovremeno, ovaj 31-godišnji komunikacijski menadžer, član je stranke Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku, u Skupštini grada Zagreba.

Inače, stranka „2X1 komunikacije“ postoji od 2012. godine. 'Zablistala' je 2015. godine kad joj je, prema pisanju Večernjeg lista, na čelu bio Robert Bosak. Tadašnji kandidat HDZ-a za XII. izbornu jedinicu na listi za nacionalne manjine .On je mjesecima najavljivao uvjerljivu pobjedu HDZ-ove koalicije i rugao se drugim agencijama za istraživanje mišljenja u Hrvatskoj.

Robert Bosak | Author: Goran Ferbezar/PIXSELL Goran Ferbezar/PIXSELL
Uoči izborne šutnje2015. godine, izdao je priopćenje u kojem je napisao da će "izbori u nedjelju pokazati čije su predizborne ankete bile najbolje i najpreciznije predvidjele izborne rezultate". Ne samo da je 'fulao' u prognozama, nego je i sam za 30 posto zaostao za pobjednikom u svojoj izbornoj jedinici.

Nakon što je Tomislav Karamarko neslavno odletio s mjesta premijera, osnovao je Institut za sigurnost i prosperitet, te ga registrirao kao udrugu, a tajnik mu je postao Bosak, kao najbliži suradnik.

Ako se pak pogledaju rezultati koje je ovih dana objavio Crobarometar agencije Ipsos, MOST je i dalje četvrta stranka s potporom od 6,8 posto, a po istraživanju Crodemoskopa agencije Promocija plus, MOST uživa čak 7,2 posto i Neovisni za Hrvatsku su uvjerljivo ispod njih sa 2,9 posto.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hrza 07:23 03.Veljača 2019.

    Tu još nedostaje Mujo pa da budu kompletni.