Top News
4304 prikaza

Bez HDZ-a bi bio nula, obećava gluposti i ne voli žene

Hrvoje Zekanović
1/3
Patrik Macek (PIXSELL)
Hrvoje Zekanović već godinama daje obećanja koja neće ispuniti, a sad traži referendum o Istanbulskoj konvenciji

Baš na Dan žena, kad je premijer Plenković najavio da u Vladu upućuje tzv. Istanbulsku konvenciju Vijeća Europe, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović najavio je da okuplja snage - sve pojedince i udruge - u svrhu raspisivanja referenduma protiv njezinog potpisivanja.

Smiješno je da čovjek koji je u Hrvatski Sabor došao tako da je u 9. izbornoj jedinici prikupio 2015 (dvijetisućeipetnaest) preferencijalnih glasova i zahvaljujući HDZ-u, koji ga je stavio na izbornu listu, sad kopa jamu pod premijerom Andrejem Plenkovićem. 

Ivana Radačić KONVENCIJA Top News Sudstvo primjenjuje predrasude, a Istanbulska će tu pomoći

Ali nije to ništa čudno kad je riječ o Hrvoju Zekanoviću. Zapravo je riječ o tipičnom političkom gimnastičaru koji će se spretno hvatati za svaku lijanu ne bi li se dočepao vrha drveta i zadobio malo medijske pažnje. 

Hrvoje Zekanović | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
No, uglavnom samo kad je riječ - o folkloru. 

Zekanovićev politički background je prilično zanimljiv. Rođen je 1974. godine u profesorskoj obitelji, a i on je diplomirao geografiju i radio u srednjim školama u rodnom Šibeniku. 

A onda je dobio posao iz snova - zaposlio se u županijskoj Javnoj ustanovi za zaštitu prirode. 

I evo o čemu je taj stručnjak za zaštitu prirode svojedobno bulaznio, dok je neuspješno prikupljao bodove za gradonačelnika: izmislio je projekt 'izgradnje šibenskog aerodroma Pokrovnik'. I to ni manje - ni više nego kilometar i pol od Nacionalnog parka Krka, tako da bi avioni pri svakom slijetanju i polijetanju preletjeli iznad slapova na kojih stotinjak metara visine. 

Diplomirani hrvatski geograf i zaštitnik hrvatskog bisera prirode prije godinu dana branio svoju genijalnu hrvatsku ideju:

- Ako Zadar i Split proširuju svoje zračne luke, zašto onda Šibenik ne bi imao svoj vlastiti aerodrom koji bi stajao desetak milijuna eura. Upravo danas pričamo o potencijalnoj zračnoj luci, a jučer je bilo otvaranje Zračne luke Franjo Tuđman. Ona godišnje prekrca oko 2,5 milijuna putnika, a napravljena je za pet milijuna putnika. Vrijednost te investicije bila je oko 300 milijuna eura, a nitko u Hrvatskoj nije doveo u pitanje je li ta investicija potrebna, govorio je Zekanović i kao pravi državni uhljeb, nastavio se razbacivati državnim novcem:

Hrvoje Zekanović | Author: Duško Jaramaz/Pixsell Duško Jaramaz/Pixsell
- Iako zvuči moćno, zračna luka i nije toliko skupa investicija. Pista, signalizacija, odnosno nekakva procjena investicije je desetak milijuna eura. Mi u Šibeniku imamo brzorastući turistički sektor i trebali bismo tražiti dodatne kapacitete u zračnom prometu. Svaka infrastruktura je preduvjet razvoja bilo kojeg razvoja, a zračna luka bi brendirala Šibenik, rekao je Zekanović, koji u privatnom sektoru nikad nije zaradio ni lipe. 

Zgodno je danas pročitati i kako je, kad je ulazio u Sabor zahvaljujući HDZ-u, govorio o suradnji HRAST-a i HDZ-a. 

-HDZ i Hrast su stranke koje su programski i svjetonazorski bliske, a odnosi između stranaka se definiraju upravo prema programima, bez obzira na vodstvo stranke. Odnosi vodstva HDZ-a i Hrasta su definirani predizbornim dogovorom te mogu kazati da smo iznimno zadovoljni komunikacijom. 

Rada Borić Žena nije sluškinja Top News "Crkva žene pokušava vratiti u kuhinju"

Stoga je više nego smiješno što danas Zekanović poziva na okupljanje oko raspisivanja referenduma, čime bi se ravno suprotstavio stranci koja ga je u taj Sabor i dovela i dala mu bogovsku plaću, o kakvoj bi kao srednjoškolski profesor geografije mogao samo sanjati. 

Obećavao je Zekanović štošta kad je ulazio u Sabor. Da će se brinuti o demografskoj slici Hrvatske, da će se truditi pripomoći životu 'malog' čovjeka, brinuti za potrebite... 

Danas vidimo da su se sva Zekanovićeva velika obećanja svela na - kako bi rekao njegov deset godina mlađi i deset puta časniji kolega Marin Strmota - običan folklor.

Folklor koji pleše i Zekanović i njegov predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić.

Hrvoje Zekanović | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Kad nije u Saboru, Zekanović se bavi pokretanjem Društva za zaštitu šibenske baštine 'Juraj Dalmatinac', pa osnivanjem Hrvatskog katoličkog društva biskup Srećko Badurina i članstvom u Vijeću za laike u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Njegov šef Ilčić pak iščitava hrvatske suvremene pisce i zaokružuje z njihovim knjigama nepodobne rečenice. 

A onda zajedno - Ilčić uz violinu, a Zekanović uz talambase - nariču nad teškom sudbom hrvatskog naroda, dok zgrću državne novce za svoje udruge i za sabroske plaće.   

Andrej Plenković Diktatura klera Top News Građani Hrvatske žive u drugoj dimenziji, onoj kaptolskoj

Na kraju, ostaje pitanje je li Zekanović doista toliki politički diletant da vjeruje kako je najvažnije u ovom trenutku potrošiti novac za referendum umjesto za potrebite, ili makar desetinu tog novca uplatiti jednoj od sigurnih kuća u kojima borave stotine prebijenih žena i traumatizirane djece?

Uostalom, kao da je to važno ovom hrvatskom domoljubu, velikom katoliku, vjerodostojnom saborskom zastupniku koji cijeli život živi na državnoj sisi i trenutačno sve nas porezne obveznike mjesečno košta barem 25.000 kuna. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Dragutin Junković
    EliotNes 18:07 09.Ožujak 2018.

    Tko sve sebe smatra novinarem....majko mila ...većih gluposti odavno ne pročitah.

  • nelson 17:53 08.Ožujak 2018.

    njemu je hdz dao puno narodu ništa

  • Milan 16:44 08.Ožujak 2018.

    Ma kakva instanbulska konvencija i borba protiv nasilja nad zenama, pa to sve ima ugradjeno u zakone, ovo je samo uvodjenje rodne ideologije na mala vrata....