Top News
4545 prikaza

Izlazne ankete: Bandić slavi, Kerum ulazi u drugi krug

Milan Bandić
Boris Ščitar/ PIXSELL
Izlazne ankete, objavljene u 19 sati donijele su neke neočekivane rezultate

Aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvojio je tridesetak posto glasova u prvom krugu lokalnih izbora, sudeći prema izlaznim anketama Nove TV. Njegova najveća suparnica i politička protivnica Anka Mrak Taritaš osvojila je oko 27% glasova i tako će zagrebački glasači birati između njih dvoje u drugom krugu izbora.

Sandra Švaljek osvojila je tek nešto oko 17% glasova, a daleko najveće iznenađenje bila je novopečena politička snaga Bruna Esih koja je osvojila oko 10% glasova dok je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Drago Prgomet osvojio tek oko 5% glasova.

SPLIT

U Splitu pak po prvim procjenama rezultata prema izlaznim anketama vodi Željko Kerum(29,91%), a slijede Andro Krstulović Opara (25,35%) i Marijana Puljak (20,41%).

RIJEKA

Po prvim procjenama rezultata prema izlaznim anketama, u Rijeci vodi Vojko Obersnel(44,99%), a prati ga Hrvoje Burić (15,19%).

OSIJEK

Prve procjene rezultata po izlaznim anketama u Osijeku upućuju na vodstvo Ivana Vrkića(38,35%), a daleko iza njega je Ivana Šojat (18,06%).

Kolaž izbornih rezultata prema izlaznim anketama | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.