Top News
8060 prikaza

Bandić zaposlio bivšeg šefa krim policije u Zagrebu

Milan Bandić i "banditosice"
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Gradonačelnik se nastavlja okruživati policijom, na red je došao Marko Mikulić

Milan Bandić voli se okružiti policajcima i obavještajcima te ih imati u svojoj blizini. Njegove veze s policijom i onima koji su ga u prošlosti možda i trebali istraživati su izuzetno jake, a agilni gradonačelnik ne prepušta neke stvari slučaju. Posljednje kadrovsko pojačanje je šef zagrebačke kriminalističke policije Marko Mikulić. Mikulić je inače otišao i u mirovinu, ali se iz nje vratio da bi mogao raditi u Zagrebačkom holdingu.

Zaposlen je kao predstojnik ureda šefice Holdinga Ane Stojić Deban. Pitali smo Zagrebački holding koje su to reference da je Mikulić zaposlen kao predstojnik ureda i je li bio natječaj za navedeno radno mjesto. "Radno mjesto je bilo sistematizirano i nepopunjeno. Mikulić je zaposlen sukladno svojim kvalifikacijama na to radno mjesto. Podsjećamo da mi sukladno zakonu nismo u obvezi raspisati javni natječaj za zapošljavanje", odgovorili su nam iz Zagrebačkog holdinga.

Mikulića je za šefa zagrebačke kriminalističke policije imenovao još Tomislav Karamarko, kad je postao ministar unutarnjih poslova. Razriješen je dolaskom na vlast Kukuriku koalicije i Ranka Ostojića za ministra. Nije Mikulić ni prvi, a vjerojatno ni posljednji istaknuti policajac koji je stao uz Bandića. Bivši načelnik Policijske uprave Zagrebačke, Marijan Tomurad, učlanio se u Bandićevu stranku i operativac mu je za Sesvete.

Milan Bandić i "banditosice" Agram i Štandovi Top News Bandić u strahu: Boji se suđenja prije izbora

Bivši ministar unutarnjih poslova Joško Morić je već godinama u Holdingu savjetnik za sigurnost. Robert Ljutić, jedan od najodanijih Bandićevih suradnika i desna ruka, također je bivši policajac. Čak i kad mu je utvrđeno plagiranje diplome, Ljutić je samo premješten na drugo mjesto. U Holdingu i upravi ima još manje poznatih ljudi koji su nekad radili u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji ili policijskim strukturama. Sve svoje veze oni uvijek donesu na novo radno mjesto.

Tako je prije nekoliko godina, kad je pukla afera s Karlovačkom bankom, jedan bliski Bandićev suradnik rekao da su htjeli neurokirurga Josipa Paladina na svojoj listi za izbore. Odustali su kad su čuli da će biti pod istragom. Bilo je to tjednim prije nego što je službeno objavljeno tko je sve pod istragom i za što se tereti. I sin drugog bliskog suradnika Bandića, Davora Jelavića, bio je u kriminalističkoj policiji kad je isti taj odjel zaprimao niz kaznenih prijava protiv Bandića. Kasnije je otišao.

Milan Bandić je poznat da je spreman promptno zaposliti ljude za koje procijeni “da svojim znanjem mogu pomoći gradu".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mumija0001
    Mumija0001 12:46 20.Svibanj 2017.

    Bolje da se okružio psihijatrima,da ne miješa,katolicizam,fantaziju i laži.

  • eclipse2016 22:49 19.Svibanj 2017.

    Svoj trojici: ako ne vidite što je čudno u zapošljavanju bez natječaja umirovljenog pandura u zemlji s oko 250 000 nezaposlenih, od kojih su većina mladi, gdje puni autobusi tih mladih bježe odavde jer nema posla ni perspektive za njih...onda ... prikaži još! ste, a) ili iz njegove čudne stranke, pa vam je ovo partijski zadatak, ili, b) treba vam liječenje - hitno!

  • Mbulj 18:17 19.Svibanj 2017.

    Zašto se nebi okružio ljudima koji su dobro obavljali posao na dosadašnjim pozicijama, čovjek je zaposlen po svim pravilima!