Top News
1662 prikaza

Agrokor je postao 'bunar' za novo isisavanje novca

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Ugovori sa šesteroznamenkastim honorarima koje je Agrokor sklopio s raznim ljudima bliskima Anti Ramljaku obilježili su tjedan iza nas

Afera s basnoslovnim honorarima koji se isplaćuju savjetnicima posebnog Vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku dva su događaja o kojima se najviše govorilo u tjednu iza nas. 

No, to nije sve. Ministar zdravstva Milan Kujundžić svojom nekompetencijom i dalje zgražava hrvatsku javnost, SAD je složio crnu listu osoba koje su nepoželjne u Americi među kojima ima i Hrvata, Ivica Todorić je pokrenuo vlastiti kanal na Youtubeu, preminuo je jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika Marijan Hanžeković...

Dalić, Ramljak, Agrokor i afera honorari

Ante Ramljak i Martina Dalić ovih dana imaju jako puno razloga za nemirne snove. U javnost su procurili ugovori Agrokora s raznim savjetnicima i PR stručnjacima za kriznu komunikaciju čije je honorare predsjednica republike opisala kao "duboko nemoralnima", Gordan Jandroković "nesimpatičnima", a premijer za sada šuti, što govori kako vrlo vjerojatno nije sretan zbog najnovije afere oko Agrokora.

Prvo su procurili ugovori s Texo Managmentom, bivšom tvrtkom Ante Ramljaka, s kojom je Agrokor sklopio suradnju i svaki tjedan za usluge savjetovanja prima 243 tisuće kuna.

Potom smo doznali da su angažirani i stručnjaci za krizno komuniciranje, odnosno jedna agencija, koja usluge PR-a i komuniciranja tjedno naplaćuje deset tisuća eura. Cifra je to koju je osudila većina PR struke, koji tvrde kako su to pretjerani i potpuno neprimjereni iznosi.

Na noge se digla i oporba, ali i vjerovnici.

Više o ovoj aferi pročitajte ovdje

Predsjednica smiruje strasti između Zagreba i Beograda

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u glavni grad Hrvatske poziva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Poziv je došao samo dan nakon prosvjedne note upućene iz Zagreba povodom govora ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića na otvaranju izložbe "Jasenovac - pravo na nezaborav" u središtu UN-a u New Yorku.

Vučić je poziv prihvatio, a u Hrvatskoj su reakcije različite. Dok ministar Damir Krstičević i generalski zbor nisu previše oduševljeni poziv, Krstičević čak traži da se Vučić prvo ispriča zbog već dobro poznatog govora u Glini devedesetih, s druge strane iz HDZ-a stižu pomirljive poruke, prije svega od premijera i Milijana Brkića, koji je poručio da prošlost treba ostaviti u prošlosti.

Više o Aleksandru Vučiću pročitajte ovdje

Ivica Todorić otišao u vlogere

Nakon bloga, Ivica Todorić se prebacio na video. Javio se video intervjuom iz Londona i to preko svog kanala na Youtubeu, ali nismo čuli ništa novoga, osim već poznatih floskula da je vjerovao da je Hrvatska pravna država i da je sve radio za tvrtku.

Koliko često će se Todorić javljati tek ćemo vidjeti, a kako je prošao njegov intervju pročitajte ovdje

Rojs i kompanija ne mogu u Ameriku

Američko ministarstvo financija svake godine objavljuje popis sankcioniranih pojedinaca i kompanija, a ove su se godine na listi našli i zločinac Ranko Češić, Četički ravnogorski pokret, ratni zločinac odgovoran za pokolj u Ahmićima Darijo Kordić i mnogi drugi.

Zanimljivo je kako se na crnoj listi uz krijumčare narkotika, ratne zločince i teroriste iz cijelog svijeta našao i Ljubo Ćesić Rojs.

On je, naime, odnedavno osuđen za nanošenje financijske štete Republici Hrvatskoj, a Rojs je nedavno i prisiljen ići u stečaj zbog duga od nekih osamsto tisuća kuna.

Tko je sve i zašto nepoželjan u SAD-u pročitajte ovdje

Učenice tučnjavom šokirale Hrvatsku

Početkom tjedna po internetu je počeo kružiti video na kojem se vidi kako se dvije učenice iz Splita brutalno tuku. Dok su se njih dvije bjesomučno mlatile šakama i nogama, oko njih je stajalo više desetaka drugih učenika koji su navijali i poticali ih na još žešće udarce.

Policija je otkrila identitet učenica.

Tekst o nasilju među djevojkama pročitajte ovdje

Milana Kujundžić opet sablaznio novom idejom

Nepopularni ministar zdravstva Milan Kujundžić javnost je šokirao još jednim prijedlogom koji bi, prema njegovim riječima, olakšao tešku situaciju u zdravstvu.

Osim što je ministar uhvaćen u pokušaju utjecanja na pravouđe, zadnji u nizu njegovih prijedloga je najava da će liječnici opće prakse ubuduće popunjavati nekakve upitnike o tome koje tegobe imaju njihovi pacijenti, pa će tek nakon toga biti upućeni na pretrage.

Popis svih besmislenih prijedloga i ideja ministra Kujundžića pročitajte ovdje

U 66. godini preminuo je Marijan Hanžeković

Nakon teške bolesti u Zagrebu je preminuo odvjetnik Marijan Hanžeković. Bio je potomak moćne obitelj, u posao je krenuo sam, a nakon višegodišnje odvjetničke prakse preuzeo je i nekadašnju medijsku kuću EPH, koju je preimenovao u Hanza Media.  

Više o njegovom životnom putu pročitajte ovdje

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mmest163 20:30 04.Veljača 2018.

    Ovi su gori od Ivice,nisu ništa stvorili samo grabe