Tehno
2938 prikaza

U Tesli bijesni: Test pokazao da im je pojas katastrofa

Uništeni Model S
screenshot/youtube
Preko glasnogovornika su poručili da se ne slažu sa zaključcima istraživanja

Slavni proizvođač električnih automobila Tesla pobunio zbog nalaza testiranja Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Naime, IIHS u srijedu navečer je objavio da su testirali popularni Model S i dali im prihvatljivu ocjenu što je druga najviša ocjena na testiranju kojim se simulira djelomični frontalni sudar pri brzini od 64 km/h.

IIHS je ustvrdio da sigurnosni pojas nije spriječio udarac glave vozača o volan i to kroz zračni jastuk. 

Tesla je preko glasnogovornika uputio priopćenje u kojem, između ostaloga, stoji: "Najobjektivnije i najtočnije nezavisno testiranje sigurnosti vozila trenutačno provodi američka vlada i oni su zaključili da su Model S i Model X vozila s najnižom vjerojatnosti ozljede od svih vozila koja su testirali".

Kako piše Business Insider, IIHS tvrdi da asimetrični frontalni sudari prouzroče oko četvrtine svih smrti i ozljeda u prometnim nesrećama. Model S bio je jedan od šest velikih vozila koje su testirali, a među njima su bili Mercedesova E klasa i Toyota Avalon, a oba su dobila najviše ocjene.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.