Tehno
254 prikaza

Poruka s Dana komunikacija: "Roboti dolaze!"

Che Wei Wang
Nagrađivani dizajner, alumnus MIT-ja, NYU-a te izlagač MoMA-e, Che-Wei Wang, predstavit će robote koji preuzimaju čovjekov kreativni rad

Zagreb, 30. siječnja – Nakon velikog interesa za prvim najavljenim predavačima Dana komunikacija, festivala tržišnih komunikacija u organizaciji HURA-e i IAB-a Hrvatska, koji će se od 28. do 31. ožujka održati u Rovinju, organizatori su najavili još jednog stručnjaka kojeg dovode u Hrvatsku, ovaj put iz New Yorka. Che-Wei Wang, vrhunski dizajner, umjetnik i kreativac, dolazi s predavanjem "Can machines make aesthetic design decisions?" i pritom odgovara da mogu: "Roboti dolaze i vrijeme je da se zabrinete."

Alumnus MIT-ja, NYU-a i Pratt Instituta te izlagač slavne MoMA-e (Museum of Modern Art), Che-Wei Wang, jedan je od svjetskih lidera u segmentu komputacijskog i generativnog dizajna te stručnjaka za vrijeme i kreativno računalstvo.

Rovinj - Dani komunikacija 2017., nacionalni festival marketinskih komunikacija koji traje od 30. ozujka do 2. travnja u hotelu Lone. Predavanje Mark Shayler Mark Shayler Voices "A koja je vaša supermoć?"

Mnogi od nas vjeruju da je kreativnost jedna od čovjekovih odlika koje se ne može kopirati. Međutim, Wang će predstaviti svoju viziju i načine na koje računala kreativno razmišljaju te preuzimaju dijelove procesa stvaranja, kreativnosti i dizajna koje smo dosad smatrali svetima i rezerviranima samo za čovjeka.

Na njegovu predavanju na Danima komunikacija, a kasnije i u dijalogu sa sudionicima na festivalu, saznat ćemo što je to dizajn baziran na algoritmima koje koristi i NASA te ima li u preciznom robotskom dizajnu mjesta za ljudsku kreativnost.

Che-Wei Wang je još jedan od svjetskih lidera koji utire put drugima u segmentu generativnog dizajna, a dolazi na Dane komunikacija uz dosad najavljene globalne lidere Matta Biespiela, osvajača nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu i dvostruke nagrade za najefikasnijeg oglašivača na svijetu, i Yousefa Tuqana Tuqana, digitalnog evanđelista te globalnog direktora za inovacije konzultantske tvrtke koja posluje u 120 zemalja, Accenture Interactivea.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.