Tehno
2162 prikaza

Facebookov "evo vam ga" svima koji trguju Bitcoinima

Facebook
Press Association/PIXSELL
Novo pravilo neće se odnositi samo na Facebook, već i na Instagram

Najavom zabrane oglašavanja trgovanja valutama koje su postale jako traženom robom, Facebook je odlučio stati na kraj raznim prevarama koje se vezuju uz ovakvo trgovanje,a provode se i preko ove popularne stranice. Njihov je cilj smanjiti prevare i obmane koje su postale gotovo svakodnevica na tržištu trgovanja kriptovalutama koje raste iz dana u dan. Ovaj Divlji zapad kako ga mnogi nazivaju postao je atraktivan onima koji su željni brze zarade jer trenutačno ne na području trgovanja kriptovalutama ne vrijede neke posebne regulacije, propisi i zakoni. 

Novo pravilo kojeg uvodi Facebooku, a koje će provoditi i Instagram, 'zabranjuje financijske proizvode i usluge koji se učestalo povezuju s obmanama u oglašavanju kripto valuta i ICO-a'.

Posebno popularna postala je metoda ICO (Initial Coin Offer) koju koriste tvrtke za prikupljanje sredstava prodajom kriptografske imovine. I to se radi bez poštivanja nekih posebnih regulacija. Tako je ovog tjedna SEC (američka Komisija za vrijednosnice i burzu) zatvorila jednu ICO tvrtku, navodno lažnu, koja je tvrdila kako je prikupila 600 milijuna dolara trgujući kriptovalutama

Glasnogovornik Facebooka u izjavi za Business Insider rekao je kako novo pravilo zabranjuje sve oglase vezane uz kriptovalute a ne samo one koje direktno pokušavaju prodati kriptovalute i kriptografske oznake.  Objašnjava kako su tako zabranjeni i oglasi za Bitcoin novčanike (wallets) kao i za Ethereum - rudarski hardware.

U blogu s kojim je najavio ovu vijest jedan od direktora iz Facebooka Rob Leathern najavio je kako postoji mogućnost da se budućnosti razmisli o reviziji ove zabrane.

"Naša je želja da ljudi nastave istraživati i učiti o novim proizvodima i uslugama kroz Facebook oglase bez straha od prevare i obmane", napisao je i dodao kako trenutačno postoji jako puno tvrtki koje nude usluge i oglašavaju ICO i kriptovalute no trenutačno ne rade u dobroj vjeri.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.