Style
4839 prikaza

Najveći na svijetu: Shopping centar koji nema konkurenciju

Dubai Square
1/15
Emaar Properties
Ambiciozni projekt trebao bi nastati kroz idućih nekoliko godina i bit će velik kao 100 nogometnih igrališta

Planovi za rasprostranjenu šoping metropolu otkriveni su u Dubaiju gdje uskoro planiraju graditi najveći trgovački centar na svijetu.

Zove se Dubai Square, projekt vrijedan 2 milijarde dolara nastat će u luci Dubai, imat će gotovo 750.000 kvadratnih metara, gotovo dvostruko više nego drugi najveći Dubai Mall i pokrivat će površinu veću od 100 nogometnih igrališta.

U prizemlju se planiraju koncerti i predstave u futurističkoj areni opremljenoj najmodernijom projekcijskom tehnologijom. Obitelji će imati na raspolaganju kino dvorane, vodeni park, sportsku dvoranu i supermarket. Međutim, tehnologija koju najavljuju daleko najviše intrigira.

Dubai Square | Author: Emaar Properties Emaar Properties

"Dubai Square pomiče granice moderne maloprodaje i zabave oslanjanjem na tehnologiju sljedeće generacije", izjavio je CNN-u glasnogovornik tvrtke Emaar Properties, graditeljima Dubai Creek Harbour u suradnji s Dubai Holdingom. "Namijenjen je novoj eri kupaca, koji su digitalni, povezani i tehnički potkovani".

Značajke uključuju umirujuće iskustvo, kao što su VIP komore, pametne sobe s interaktivnim zrcalima i privatnim modnim zbirkama.

Stil "omnichannel" maloprodajnog prostora - povezivanje fizičkih trgovina s digitalnim platformama - bit će podignut na novu razinu novom tehnologijom, uz kupnju putem mobilnog telefona ili računala, kao i fizičkim trgovinama.

Emaar tvrdi da ima nešto za svakoga u Dubai Square, ali priznaju da su "ciljani klijenti nova generacija mladih tehnološki obrazovanih ljudi".

Dubai Square | Author: Emaar Properties Emaar Properties

"Prodajna revolucija u Dubaiju ide prema virtualnom svijetu, nude više od običnih fizičkih trgovina. Demografska struktura je također vrlo atraktivna trgovcima po Bliskom istoku zbog visoke stope nataliteta i relativno mladog stanovništva. Otprilike polovica stanovništva Bliskog istoka mlađe je 25 godina. Mnoštvo njih su bogati profesionalci što predstavlja idealno tržište za iduća dva desetljeća", ispričao je analitičar Nicolas Rubeiz za CNN. 

Neki drugi analitičari govore da će uskoro doći do zasićenja tržište te da će sve više poslovnih prostora zjapiti prazno.

Rubeiz je ipak optimističan: "Nitko ne dovodi u pitanje održivost Hong Konga ili Singapura, ali Dubai je relativno mladi grad i svi ga propitkuju. Postoji ogromna zabluda da je sve umjetno nastalo, ali riječ o jednom modernom gradu".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.