Life
6979 prikaza

Tajna majke Elona Muska: Žena je čudo!

Maye Musk
1/3
Press Association/PIXSELL
Majka milijardera ima 68 godina, odgojila je troje nevjerojatno uspješne žene i ima 50 godina karijere manekenke

Maye Musk model je već dulje od 50 godina - počela je 1960-ih kad je imala samo 15 godina. Iako je u tom poslu bila vrlo uspješna, danas je poznatija po činjenici daje odgojila multimilijardera Elona Muska, suosnivača PayPal-a, SpaceX-a i Tesla Motorsa. Osim toga, ima još dvoje, također vrlo uspješne djece.

Uspješna obitelj Musk | Author: Instagram Instagram

Ona objašnjava kako joj je već od rane dobi bilo jasno da su njena djeca posebna. No, čini se kako im je i sama majka poprilično impresivna te je odigrala ključnu ulogu u životu i budućnosti svoje djece.

Dok je ta kanadsko-južnoafrička zvijezda odgajala troje djece - Elon, Kimbal i Toscu, uspjela je završiti dva doktorata, uključujući jedan na prehrambeno-tehnološkom smjeru te je istovremeno radila i kao nutricionist i kao model, piše Daily Mail.

Ipak, kao nutricionistica je najčešće radila od kuće, a sva su djeca bila oko nje.

Maye Musk | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Tajna uspjeha?

- Razvela sam se dok su djeca još bila mala, a činjenica da sam imala troje usta za hraniti je velikim dijelom odgovorna za moj uspjeh - kaže Maye.

Srećom za nju, djeca joj nisu bila prevelika distrakcija, jer su bila vrlo neovisna.

 - Kako su odrastali, manje više su bili sami odgovorni za sebe. Već od dobi od pet godina su znali da ne smiju mamu ometati dok radi i proizvoditi buku kad bi mi došli klijenti na konzultacije - objašnjava.

Elon Musk Gonič robova Tehno Rad u Tesli: Padaju u nesvijest, ali nastavljaju raditi

Dodaje kako ima u tome svemu i malo karaktera, a zahvaljuje Bogu što ima tako dobru djecu te to naziva pravom srećom.

Svi su bili znatiželjni i voljeli učiti, iako ih je ponekad morala poticati u tome. Smatra da je ključno kod djece poticati želju za znanjem, radom i naposljetku postignućem kroz njega.

Uspješna obitelj Musk | Author: Instagram Instagram

Svi su otišli na fakultet po svom izboru: Elon i Kimbal na ekonomsko-poduzetnički, a Tosca na filmsku akademiju. Elon Musk zaputio se u Kanadu na Sveučilište Queen's u Kingstonu, no iako je bio tisućama kilometara daleko od svoje majke, često mu je bila pred očima.

Znanje je najvažnije

- Hodao je ulicama Montreala, podigao glavu i vidio velik poster sa mnom. S ponosom se pohvalio prijateljima "to je moja mama", a svi su mislili da se zafrkava i reagirali u smislu "možeš misliti" - prepričava Maye.

Ona je 1980-e, doba kad su djeca bila na fakultetu, najčešće radila kao plus size model jer se nije htjela odreći manekenstva, a nakupila je nekoliko kilograma koji bi svugdje drugdje izgledali savršeno normalno za ženu od 40-ak godina i majku troje djece, osim na pisti. Ipak, u to se doba malo više posvetila daljnjoj edukaciji.

Maye Musk | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

No, uporna je Maye skinula taj višak 90-ih i do danas je zadržala zavidno vitku liniju. Otkriva kako danas ima 4 kilograma manje nego koliko je imala u vrijeme kad je bila tinejdžerski model. Objašnjava da je njen recept za to redovita tjelovježba i činjenica da jede samo hranu koju voli te se ne prisiljava jesti nešto što joj nije ukusno, koliko god zdravo bilo.

Otac s djecom na plaži Razlike u sitnicama Style Što bogataši uče svoju djecu, a drugi roditelji ne?

Njena karijera nutricionistice je također vrlo uspješna, a dobila je i priznanje za promociju znanosti u hrani i prehrani u obliku nagrade Velikog vijeća UN-a. Osim toga, Maye je i u kasnijim životnim godinama još uvijek model, a pojavila se i u spotu Beyonce iz 2013. pjesme "Haunted".

Uspjeh drugo dvoje djece

Uspješna obitelj Musk | Author: Instagram Instagram
Iako je daleko najpoznatiji Elon, njegov mališ brat Kimbal također je vrlo uspješan kao njegov suradnik u Tesli i SpaceX-u. Osim toga, on je ekološki aktivist i zalaže se za zdravu i prirodnu prehranu te je otvorio nekoliko restorana i pokrenuo razne projekte kroz koje ljudima približava organski uzgojenu i prirodno obrađenu hranu.

Njihova sestra Tosca je više umjetnički tip, a kao redateljica je napravila niz filmova i serija za televiziju i web, a njen film "A Holiday Engagement" bio je najgledaniji film na kanalu Hallmark. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.