Life
6467 prikaza

Razvodi se najbogatiji par na svijetu: Što imaju i kako žive

Jeff Bezos i MacKenzie Bezos
AFF-USA.COM/Press Association/PIXSELL
Ona piše romane, a on je najbogatiji čovjek na svijetu, ali svi kažu da se odlično nadopunjuju

Jeff Bezos objavio je na svom profilu na Twitteru da se razvodi od supruge MacKenzie s kojom je bio u braku 25 godina. Bezos je u tvitu otkrio kako se par već neko vrijeme "muči" i da već neko vrijeme žive odvojeno. 

"Želimo da ljudi znaju što se zbiva u našim životima. Kao što naša obitelj i bliski prijatelji već znaju, nakon dugog perioda odvojenog života, odlučili smo se na razvod, a naš odnos će ostati prijateljski. Osjećamo se jako sretnima što smo sreli jedno drugo u životu i duboko smo zahvalni za svaku godinu koju smo proveli zajedno u braku. Da smo prije 25 godina znali da ćemo se rastati, svejedno bismo sve ponovili. Imali smo divan zajednički život kao bračni par i vidimo divnu budućnost pred nama, kao roditelji, prijatelji, partneri u zajedničkim poslovima i projektima te kao pojedinci u vlastitim poslovima i avanturama. Iako će sve biti različito, ostajemo obitelj i ostajemo dragi prijatelji," napisao je Bezos.

Kris i Robert Kardashian ZAČETNICI Life Bizaran brak roditelja Kim Kardashian nema premca

Mediji već pišu o tome kako će se raspodijeliti njihovo bogatstvo. Jeff i MacKenzie su se vjenčali 1993. godine, godinu dana prije nego je Bezos osnovao Amazon. Iako par najavljuje da će ostati prijatelji, razvod ovakog profila sigurno će donijeti lukrativne ugovore vojsci odvjetnika koji će voditi parnicu.

Jeff Bezos | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL
Kompanija Amazon vrijedna je 811 milijardi dolara, a par je do sada imao brojna zajednička ulaganja i posjeduju brojne nekretnine kao i privatni mlažnjak.

A kakav je bio njihov zajednički život koji će završiti najskupljom brakorazvodnom parnicom?

Jeff Bezos nije bio sam kada je 1994. godine krenuo na putovanje u Seattle. On nije bio sam, kada je osnovao Amazon, maloprodajni div za koju sada analitičari vjeruju da će biti prva bilijunska tvrtka na svijetu.

Njegova supruga, MacKenzie, bila je uz njega cijelo vrijeme.

U razgovoru s novinarem CBS-a opisala je kako je promatrati supruga dok gradi Amazon od samog početka: "Za mene, promatrajući supružnika, nekoga koga voliš, kako prolazi kroz avanturu života - što je bolje od toga?"

Danas Bloomberg procjenjuje da je Bezos vrijedan 137 milijardi dolara - što ga čini najbogatijom osobom u povijesti, navodi CNN.

Evo kako je to izgledalo u braku Jeffa i MacKenzie Bezosa.

Demonstracije protiv Amazona u Berlinu MODERNO ROPSTVO Tehno Bezosova najgora tajna: Kako je raditi u Amazonu?

MacKenzie i Jeff se prvi put susreli u tvrtki za upravljanje investicijskim fondovima D.E. Shaw. MacKenzie je bila znanstveni suradnik i Jeff je bio potpredsjednik. Jeff je bio prva osoba koja je razgovarala MacKenzie.

"Mislim da je moja supruga snalažljiva, pametna i lijepa, ali imao sam sreću da sam vidio njezin životopis prije nego što sam je upoznao, pa sam točno znao što su joj prednosti", rekao je u razgovoru za Vogue.

Nakon što je dobila posao, postali su uredski susjedi. "Cijeli sam dan slušala taj nevjerojatan smijeh", rekla je MacKenzie Vogue. "Kako se ne bi zaljubila u taj smijeh?"

Jeff je rekao da je znao da se želi oženiti snalažljivom osobom.

"Nitko ne zna što misliš kad kažeš: 'Tražim snalažljivu ženu', rekao je Wiredu. "Ako kažem nekome da tražim ženu koja me može izvući iz zatvora iz Trećeg svijeta, počinju razmišljati o milijarderu Rossu Perotu"

Jeff Bezos, osnivač Amazona | Author: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
MacKenzie je napravila prvi potez i pozvala Jeffa na ručak. Bili su zaručeni u roku od tri mjeseca, a oženjen u roku od šest.

Tada je Jeff rekao svojoj ženi o poslovnoj ideji. MacKenzie je rekla da, iako nije "poslovna osoba", mogla je čuti strast u glasu muža kad je progovorio. Sljedeće godine, 1994., napustile su svoje poslove i putovali u Seattle da osnuju Amazon.

MacKenzie je postala računovotkinja za Amazon, i bila je jedan od prvih zaposlenika tvrtke.

Do 1999. godine par je živio u maloj iznajmljenoj kući u Seattleu, prenosi Wired. Danas posjeduju pet kuća diljem SAD-a, u Medini, Washingtonu, Beverly Hillsu, Van Hornu, Teksasu, DC i Manhattanu. Jeff je 25. najveći zemljoposjednik u SAD-u, prema Business Insideru.

No, do 2013., MacKenzie je i dalje vozila njihovih četvero djece u školu u svojoj Hondi, a zatim bi ostavila Jeffa na poslu. Obiteljski prijatelj Danny Hillis izjavio je za Vogue da su Bezosi "tako normalni, blisko povezana obitelj, gotovo da je to abnormalno".

Amazon NEZAUSTAVLJIVI Ekonomix Amazon je postao noćna mora za svaku kompaniju

Obitelj se također pridržava prilično normalne rutine. Obitelj Bezos navodno započinje dan sa zdravim doručkom. Kako bi proveo više vremena s obitelji, Jeff nikada ne dogovara jutarnje sastanke.

Kada je u pitanju obrazovanje njihovih četvero djece, MacKenzie je ispričala za Vogue da je par pokušao s nizom strategija, uključujući "putovanja, eksperimente u kuhinji, inkubaciju pilića, pouke iz kineskog, program poduke iz matematike i puno sportskih aktivnosti s drugom djecom iz susjedstva. "

MacKenzie - nekadašnja pomoćnica Toni Morrison na koledžu - sada je romanopisac. Kada treba pisati, Bezos se povlači u svoj mali stan, gdje piše dok ne dođe vrijeme da doveze djecu iz škole. MacKenzie je rekla da joj je suprug "najbolji čitač".

Jeff Bezos | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL
Često bi ostavio druge planove zbog čitanja i pažljivog pregledavanja rukopisa njezinog prvog romana "Ispitivanje Luthera Albrighta". Za MacKenziein drugi roman, "Zamke", odlučila je ne podijeliti svoj rad sa suprugom dok ne završi.

"Što prije završim, to prije mogu podijeliti s njim i razgovarati o tim likovima koji su zauzeli toliko prostora u mojoj glavi", rekla je Vogue.

Ipak, MacKenzie nije postala dio Amazonovog novog izdavačkog pothvata. "Zovemo je plijenom koji je pobjegao", rekao je Jeff Vogue.

Demonstracije protiv Amazona u Berlinu Odriješio kesu Tehno Najbogatiji čovjek na svijetu konačno povećao plaće radnicima

MacKenzie je izjavila za Vogue da se njihove suprotstavljene osobnosti međusobno nadopunjuju. "On voli susretati ljude, on je vrlo društveni tip, zabave za mene mogu biti neugodne situacije, kratkoća razgovora, broj njih - nije mi baš ugodno", rekla je.

Tako su usklađeni da Jeff često kupuje odjeću za MacKenzie, objavio je svojedobno Vogue. 

"Katkad ću je nazvati i pitati: 'Koji broj nosiš?' i ona pita: 'Zašto? i ja kažem 'Nije te briga!' Oduševljava je."

A izvršni direktor tvrtke Amazon rekao je da završava dan poslom kojeg njegova žena iznimno cijeni: pranje posuđa. "Prilično sam uvjeren da je to najseksi stvar koju radim", izjavio je Jeff.

Ova idila sad je daleko iza Bezosa. Pred njima je raspodjela imovine koja se mjeri u stotinama milijardi dolara.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Apeturassa
    Apeturassa 00:55 10.Siječanj 2019.

    Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.3xDate.top