Top News
56791 prikaza

Slobo mi je prije Oluje rekao: Krajina se ne može obraniti

Komentari 14 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • darko 08:50 13.Kolovoz 2019.

    Hvala dragom Bogu da su u JNA kadrovirali tako nesposobne na visoke funkcije, po "po babu i po stričevima". Sa tolikom tehnikom i vojskom pametan i školovan vojskovođa sada bi u Beču uvodio" dvojezične ploče"

  • jojo1 22:46 12.Kolovoz 2019.

    bila vam je zamisao da svi Srbi žive u jednoj državi i ostvarila vam se 04. kolovoza 1995 i vjerujem da ste sada svi sretni !!!!

  • Avatar Potrčalo
    Potrčalo 16:36 12.Kolovoz 2019.

    srbija je dobila 200 tisuća novih stanovnika i nema problema sa radnom snagom i demografskom obnovom

  • Milan.banijac 16:44 14.Kolovoz 2019.

    I TVRDE DA SMO IH PROTJERALI. BOLJE ŠTO SU SAMI OTIŠLI U ZBJEGU, BOJEĆI SE HR VOJSKE, JER SU ZNALI ŠTO SU SVE HRVATIMA DOK IH NIJE BILI URADILI, A URADILI SU SPALJENU ZEMLJU

  • Avatar Mado
    Mado 14:47 12.Kolovoz 2019.

    Piter Galbrajt, Jasuši Akaši i Leonid Kerestedžijanc predložili su mirovni plan međunarodne zajednice koji je Srbima nudio široku autonomiju u Kninu. Plan Z4 sadržavao je pravne institute učešća srpske zajednice u centralnoj vlasti u Zagrebu. Imali bi svoj parlament, vladu ... prikaži još! i predsjednika. Imali bi posebnu policiju, trgovinu bez carina i monetarnu neovisnost. Imali bi pravo na sklapanje međunarodnih ugovora i sporazuma te na otvaranje predstavništava..

    • Avatar Mado
      Mado 14:49 12.Kolovoz 2019.

      Mile Martić je rekao da ga plan ne zanima te je odustao od dogovorenog sastanka sa Galbrajtom. Sastanku nije prisustvovao ni Borislav Mikelić, ali jest Milan Babić koji je rekao da je plan dobar i jedino rješenje za srpsku zajednicu ... prikaži još! u Hrvatskoj. Međutim, koliko su krajiški političari shvaćali ozbiljnost situacije najbolje govori to što je Mikelić nakon tog sastanka prišao Galbrajtu grickajući princes krofnu i ljutito mu govorio o nepoštivanju dogovorene dinamike isporuke nafte.

    • Avatar Mado
      Mado 14:57 12.Kolovoz 2019.

      Martić je rekao da treba odbiti napad HR vojske kada on uslijedi, Babić je pitao što će biti ako ih ne odbijemo, ako prihvatimo plan možda će otići 20 posto naroda, ako ne prihvatimo i stvar se bude rješavala vojnim ... prikaži još! sredstvima u Krajini neće ostati nitko. Martić se uozbiljio i istu večer otišao u Beograd, po povratku je sazvao Vrhovni savjet odbrane koji je odbio plan Z4. Martić je kasnije 15.9.1995. dao intervju za ‘Nedeljni telegraf’ u kojem je rekao da je odbijanje plana naredio Milošević..

    • Avatar Mado
      Mado 14:59 12.Kolovoz 2019.

      Dušan Vještica ističe apsurd da tako važan dokument uopće nije bio razmatran u skupštini, rukovodstvo u Kninu odbilo je čak primiti kopiju plana, naglašavajući da tijekom pet godina rata nikada nije došlo do ozbiljnih pregovora između Knina i Zagreba. Vojislav ... prikaži još! Stanimirović je rekao da je plan bio dobra prilika za ostanak srpske zajednice u Hrvatskoj, trebalo je razmišljati kako ostvariti maksimum prava, od političke i kulturne autonomije, ali to nije imao tko.

    • Avatar Mado
      Mado 15:00 12.Kolovoz 2019.

      Piter Galbrajt upozorio je Srbe iz Krajine da bi mogli proći kao američki Indijanci ako odbiju plan Z4, upravo to se dogodilo. Hrvatska je najavila Oluju i krenula osloboditi svoj teritoriji, Milošević je naredio da svi napuste Krajinu i Srbi ... prikaži još! su krenuli u masovan bijeg, poginuli su oni koji su ostali i pružali otpor, stradalo je i nešto civila, međutim još se nije dogodio ni jedan rat u svjetskoj povijesti u kojem nisu stradali civili.

    • Avatar Mado
      Mado 15:01 12.Kolovoz 2019.

      Srbija je izumitelj rata, agresor i kreator genocida, napali su Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Hercegovinu i Kosovo, iza sebe su ostavili stotine masovnih grobnica, logora, silovane žene, pljačku i palež. Cijeli svijet ih je upozoravao da se smire jer će biti ... prikaži još! bombardirani, prema tome nisu ih bez razloga bombadirali i osudili na 1200 godina zatvora u Haagu. Srbija nažalost nije doživjela K od Katarze, dapače oni huškaju nove ratove.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.