Top News
796 prikaza

Zašto je važno kad Markićka gubi sudske parnice

Željka Markić
Ivo Čagalj/PIXSELL
Istina se uvijek važe samo onda kad je prilično neugodna. Kad je ugodna i pitoma, nitko je i ne primjećuje

Politički katolici, koji, predvođeni Željkom Markić, nastoje redefinirati hrvatsko društvo, izgubili su ovaj tjedan još jedan sudski spor protiv jedne novinarke. Željka Markić tužila je Danku Derifaj zbog priče o zaradi na kontracepcijskim pilulama, izgubila i mora platiti sudske troškove i troškove braniteljice prvooptužene. Kad god Markić izgubi u sudskom okršaju s novinarima, to je dobar znak za hrvatsko društvo.

Željka Markić | Author: Žarko Bašić/ PIXSELL Žarko Bašić/ PIXSELL

U ovoj priči ne može se ne primijetiti jedan očiti paradoks: politički kvazikatolici mračnih i tvrdih stavova neprestano proklinju tzv. komunističko zlo cenzure i diktature koje navodno uništava Hrvatsku, a propuštaju vidjeti da su jedini totalitaristi u Hrvatskoj danas upravo oni. Oni ne samo da ne trpe kritiku nego ne toleriraju i ne dopuštaju drugačije mišljenje jer istina je samo jedna - i to ona njihova. Svaki pokušaj kritičke analize onoga što je takvom sklopu neupitno, doživljava se kao napad i uvreda. Dok s jedne strane inzistiraju da svi paze na njihove tankoćutne osjećaje, nemoguće je ne primijetiti s koliko žestine, agresije i decibela nasrću na sve one koji ne dijele njihove stavove, ignorirajući pak pravo ostalih građana na drugačije mišljenje.

Protiv istine i činjenica bore se, između ostalog, tzv. lažnim vijestima i invazijom lažnih profila na društvenim mrežama koji su zaduženi za miniranje činjenica i promociju upitnih i opasnih sadržaja koje naivni hrvatski puk nekritički i bez velikog napora upija. Jer poznato je da se istina uvijek važe samo onda kad je prilično neugodna. Kad je ugodna i pitoma, nitko je i ne primjećuje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 10:21 06.Veljača 2024.

    ona ne moze podnijeti liberale