Life
882 prikaza

Čudo talijanskog dizajna u Oris kući arhitekture u Zagrebu

1/13
PROMO
Umjetnost življenja –"L'arte di vivere" naziv je izložbe na kojoj će se u Oris kući arhitekture u Zagrebu 7. svibnja predstaviti talijanski dizajneri, netom nakon predstavljanja na 62. Salone del Mobile u Milanu

Dobar interijer ne podrazumijeva tek njegovo opremanje, već sveobuhvatno projektiranje – isto kao što i namještaj nije tek umetnuta dekoracija, već promišljen prostorni element, u svakom smislu suvremen i neodvojiv dio životnog prostora u koji je upisan način korištenja i ophođenja. Umjetnost življenja –"L'arte di vivere" naziv je izložbe na kojoj će se u Oris kući arhitekture u Zagrebu 7. svibnja predstaviti talijanski dizajneri, netom nakon predstavljanja na 62. Salone del Mobile u Milanu održanom između 16. i 21. travnja, ključnom događaju u svijetu dizajna.

 | Author: PROMO PROMO

Cilj izložbe je, navode organizatori, promicanje koncepta umijeća življenja na svim razinama – u dizajnu, umjetnosti, kulturi, gastronomiji i enologiji.

 | Author: PROMO PROMO

Svoju interpretaciju suvremenog interijera, kako onog stambenog, tako i hotelskog, ugostiteljskog i poslovnog pred zagrebačkom će publikom predstaviti talijanske dizajnerske kuće Olev, specijalizirana za dizajn rasvjetnih tijela i takozvanih pametnih lampi koje imitiraju prirodno osvjetljenje sunčeve svjetlosti, zatim dizajneri namještaja Sitia, kao i Codutti, koji su unazad 70 godina posvećeni promišljanju radnih i poslovnih prostora.

 | Author: PROMO PROMO
 | Author: PROMO PROMO

S milanske izložbe u Oris stižu i radovi dizajnera Prodital Leather te ručno rađeni tepisi dizajnera Mattea Pale, nastali na temelju istraživanja orijentalnih tehnika, jednako kao i potreba današnjeg trenutka. Da ne bi tko pomislio kako uređenje unutarnjeg prostora podrazumijeva samo zadovoljavanje funkcionalnih zahtjeva, na zidovima uz eksponate bit će izložene slike Aline Neculcee, rumunjske umjetnice s pulskom adresom.

 | Author: PROMO PROMO

Od 1961. godine, Salone del Mobile nastoji okupiti renomirane svjetske dizajnere, a s ciljem predstavljanja upravo one jednostavne ideje o ljepoti potrebnoga, ne samo struci, već prvenstveno što široj publici. To što barem u malom opsegu dolazi i u Zagreb, može najaviti s jedne strane dokidanje elitističkog poimanja vrhunskog dizajna, širenje vidika i naše struke i javnosti, možemo naposljetku od Talijana naučiti kako ugoda uvijek dolazi prije prazne estetike.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.