Top News
752 prikaza

Sad je jasno da nitko neće odgovarati za Agrokor

PIXSELL
U slučaju propalog vještačenja glavna državna odvjetnica kupuje vrijeme, izvodi pravne manevre, dok cijeli slučaj ne prekriju neke druge afere i aktualnosti

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek je ovaj tjedan govorila o slučaju Agrokor pred Odborom za pravosuđe. Iako je on sazvan kako bi se razjasnile sve okolnosti, malo toga je jasnije. A pogotovo tko je kriv što je DORH potrošio 1,3 milijuna eura na vještačenje koje je sud proglasio nezakonitim i time srušio kralježnicu cijele optužnice protiv Ivice Todorića i njemu podređenih menadžera. I sasvim je jasno da nitko i neće biti proglašen krivim. Očekivalo se da glavna državna odvjetnica dođe sa zaključcima analize slučaja, ali nije jer navodno još traje. Podsjetimo da je županijsko državno odvjetništvo angažiralo tvrtku KPMG iz Poljske za vještačenje, a ispalo je da su većinu vještačenja odradili ljudi koji su sudjelovali u radu izvanredne uprave nakon Todorića. Hrvoj Šipek je pročitala izjavu Sani Ljubičić, tadašnje tužiteljice, koja je potpisala ugovor, da je KPMG angažiran jer nisu radili komercijalnu reviziju Agrokora, a drugi jesu. Možda nisu radili komercijalnu reviziju, ali su radili za izvanrednu upravu, što je i bit sukoba interesa zbog kojih je sve palo. DORH traži i zaštitu zakonitosti od Vrhovnog suda, ali i to je samo kupnja vremena. Možda podignu i optužnicu za dio za koji ne treba vještačenje. Sve kako bi se izvukli od sramote i kako ne bi nitko odgovarao za blamažu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.