Top News
547 prikaza

Komentar Ivana Pandžića: Svi priznaju kriminal, a Mamić se smije pravosuđu

PIXSELL
Scenarij za parodiju: Ukradenim novcem iz Hrvatske poduzetnik Mamić u Hercegovini proizvodi struju iz solara koju prodaje istoj toj Hrvatskoj

Zvuči kao veliki uspjeh procesa protiv već osuđenog Zdravka Mamića. I drugi njegov suradnik, Igor Krota, priznao je krivnju i izvlačenje novca iz Dinama preko off shore tvrtki kroz nebulozne i antedatirane fiktivne ugovore o posredovanju pri prodaji igrača. Već je ranije sve priznao i menadžer Arthur Nikky Vuksan, pa se čini da Mamić juri prema još jednoj osuđujućoj presudi za izvlačenje više od 20 milijuna eura. Vjerojatno će tako i biti, ako ova dvojica “pokajnika” ne odluče promijeniti iskaz na sudu. Ali i bez njih postoji ozbiljna forenzička analiza tijekova novca i dokazi da su tvrtke za posredovanje osnivane nakon što su igrači prodani. A onda im je Dinamo isplatio novce za fiktivne usluge.

 | Author: Denis Kapetanović/PIXSELL Denis Kapetanović/PIXSELL

Ali i ako bude osuđen, Mamić se i dalje iz Hercegovine može smijati sporom hrvatskom pravosuđu. Novac koji je izvukao je na sigurnom. Zdravko Mamić u Hrvatskoj je osuđeni bjegunac. Zdravko Mamić u BiH je ugledni poduzetnik. Gradi ne jednu sunčanu elektranu, nego polja solara. A sasvim legalno onda struju izgrađenu na pogonima ukradenim novcem u Hrvatskoj izvozi i istoj toj Hrvatskoj. I fino zarađuje. Ni holivudski scenaristi ne bi smislili bolju parodiju. Da ne spominjemo da je za mnoge još heroj, zavide mu na mlađoj ženi, novim vilama... A sve to jer mu je država koja mu sudi dopustila bijeg.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 11:26 04.Prosinac 2023.

    unistio je hrv nogomet