Top News
605 prikaza

Barbarića provjeravaju za još mnoge slučajeve...

Šime Zelić/PIXSELL
Moćnog šefa HEP-a premijer je čuvao do zadnjeg trena, ali odlazi da njegova bespravna gradnja ne bi stvarala političku štetu. Čekamo epilog još Uskokovih izvida

Sedam mjeseci trebalo je Andreju Plenkoviću da prelomi i kaže kako njegov suradnik Frane Barbarić više ne može biti na čelu HEP-a. Plenković se napadno i silno trudio više puta istaknuti da je jedini i isključivi razlog bespravna gradnja vile na Hvaru. I to nakon što je DORH dignuo optužnicu. Što se tiče bespravne gradnje, prije toga nije bilo dovoljno što je državna institucija utvrdila da je on bespravni graditelj i naredila rušenje.

Premijer se konačno izjasnio kako ne smatra uopće spornim što je HEP izgubio 14,8 milijuna eura na plinu tijekom lipnja i srpnja. Predsjednik Vlade to i dalje definira kao “pozitivno odstupanje” u trgovanju te to smatra malom cijenom za sve dobro što je Barbarić učinio u krizi. I ovaj slučaj pokazao je koliko je podignuta letvica tolerancije premijera.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL Neva Žganec/PIXSELL

Barbarić ostaje u HEP-u, a i dalje će imati jednu od vodećih funkcija u zagrebačkom HDZ-u. Ali čeka i rasplet još mnogih izvida koje o njemu provodi Uskok. Vezano samo za vilu na Hvaru, provjeravaju je li zlorabio svoj položaj i je li sve platio. Istražitelji su već prije uzeli dokumentaciju i o kupnji plina prije ove ljetne afere, ali podnesene su kaznene prijave i za još neke, navodno, sporne nabave. Ako se bilo što od toga pokaže utemeljeno, još će bljeđe zvučati izjava da odlazi samo zbog bespravne gradnje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 09:27 13.Prosinac 2023.

    koliko ministara je otislo sramota od stranke da je ovo u americi ugasili bi stranku