Kultura
770 prikaza

Viola Davis prva je crnkinja koja je osvojila "sveto trojstvo glume"

Viola Davis
REUTERS
Ova izuzetna glumica ušla je u društvo u koje još nije uspjela ući ni Meryl Streep

Kada je Viola Davis zakoračila na stage 89. dodjele nagrade Oscar kako bi preuzela Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu, također je zakoračila u jedan od najprestižnijih glumačkih klubova na svijetu. 

Naime, dobitkom Oscara za ulogu u filmu "Fences" Viola Davis je postala tek 23. osoba koja je osvojila "trostruku krunu glume", što je naziv koji se koristi za glumce i glumice koji su osvojili barem po jednu nagradu Oscar, Emmy i Tony. Viola Davis prva je crnkinja kojoj je to uspjelo.

Prije filma "Fences" Viola Davis je osvojila Emmyja 2015. za glavnu ulogu u seriji How To Get Away With Murder, te dva Tonyja, prvi 2001. za predstavu King Hedley II, te 2010. godine za broadwaysku predstavu Fences.

U društvu u kojem je od sada i Viola Davis su legendarna imena kao što su Jessica Lange, Helen Mirren, Al Pacino i Ingrid Bergman. Čak ni velika Meryl Streep nije uspjela ono što u čemu je uspjela Viola Davis. Usput, mnogi su bili iznenađeni nakon što je Viola Davis ostala bez Oscara prije pet godina za film The Help.

Inače, te tri nagrade je dobila i Whoopi Goldberg, ali ona je Tonyja dobila kao producent predstave Thoroughly Modern Mille, a ne kao glumica.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.