Ekonomix
21095 prikaza

Klemm i Todorić žele Zrće - nude milijune

Zrće
Filip Brala (PIXSELL)
Na natječaj za zakup Zrća pristigle su četiri ponude, a među tvrtkama koje su se prijavile i one su Josipa Klemma i Ivice Todorića

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security i predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata, javio se na natječaj za zakup Zrća koje Ličko-senjska županija daje u koncesiju na rok od 20 godina.

Josip Klemm | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)
Na natječaj su pristigle četiri ponude, a Klemmova tvrtka javila se u konzorciju s još šest tvrtki. Nositelj ponude je tvrtka Cocomo d.o.o. Novalja, inače u vlasništvu ugostitelja iz Novalje i vlasnika istoimenog kluba Josipa Šonje te Mirka Volodera i Milivoja Borovića.

"Točno je da sam dio konzorcija koji se javio na javni natječaj. Očekujem da natječaj bude proveden transparentno i da koncesiju dobije onaj tko ponudi najbolje uvjete", rekao je Klemm te dodao kako nikada nije vidio tako detaljan natječaj.

"Neka pobijedi najbolji", zaključio je Klemm.

Njegova je zaštitarska tvrtka, inače, godinama prisutna na Zrću jer osiguravaju klubove Papaya, Cocomo, Noa i Kalypso, a osiguravaju i klubove po Zagrebu. 

Uz Cocomo d.o.o. na natječaj su pristigle i ponude zajednice ponuditelja Isla Nova d.o.o., Hostel Zrće d.o.o. i Black Sheep d.o.o. Iza te tvrtke, pak, stoje Boris Šuljić, Siniša Terzić iz kluba Papaya, Adis Terzić i Dijana Zadro iz Aquariusa.

No, uz vlasnike klubova na Zrću, u konzorciju Black Sheep nalazi se i koncern Agrokor Ivice Todorića, odnosno tvrtke Roto dinamic i Velpro, najveći dobavljač pića za klubove na Zrću. 

Kako su nam potvrdili iz Agrokoru, time daju podršku svojim dosadašnjim partnerima Papayi, Aquariusu i Kalypsu. Kako smo doznali u Ličko-senjskoj županiji, Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru još pregledava dokumentaciju i provjerava jesu li sve ponude valjane. 

U natječaju je početna cijena bila 207.997,60 kuna za plažu i 148.044 kune za ugostiteljske objekte (fiksni dio ponude) godišnje, a koncesionar će morati dati i tri posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži.

Neslužbeno doznajemo da je upravo skupina tvrtki, među kojima je i Klemm Security, odnosno konzorcij Cocomo d.o.o. predala najbolju ponudu. 

Ivica Todorić | Author: Robert Anić (PIXSELL) Robert Anić (PIXSELL)
Navodno fiksni dio njihove ponude iznosi 1,3 milijuna kuna. Ponude se ocjenjuju prema ukupno sedam kriterija, a svaki kriterij ima određeni udio u ukupnoj ocjeni.

Novac od koncesije dijeli se na tri jednaka dijela između Ličko- senjske županije, države i Grada Novalje. Odluka o tome tko će dobiti koncesiju nad Zrćem trebala bi biti poznata početkom idućeg tjedna, no gradonačelnik Novalje Ante Dabo, koji se oštro protivi zakupu Zrća, kaže kako će odluku rušiti.

"Ministarstvu uprave već smo se žalili na raspisivanje natječaja, a čim se donese odluka o koncesiji, podnijet ćemo upravnu tužbu. Potpuno je nelogično davati Zrće u koncesiju kada nije donesen urbanistički plan uređenja UPU. Tek će se njime definirati djelatnosti koje se na Zrću mogu obavljati", rekao je gradonačelnik Novalje.

Dobio i posao zaštite Ministarstva branitelja

Osim što već godinama osigurava mnogobrojne klubove po Zagrebu i Zrću, zaštitarska tvrtka Klemm Security odnedavno čuva i Ministarstvo branitelja.

"Taj smo posao dobili na temelju natječaja na kojem smo predali najbolju ponudu. Bili smo najjeftiniji", potvrdio je Josip Klemm, inače jedan od vođa braniteljskog prosvjeda ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj.

Neslužbeno doznajemo kako je ponuda tvrtke Klemm Security bila za oko 80.000 kuna povoljnija od prvog sljedećeg ponuđača.

"Posao sigurno nisam dobio zato što me netko voli, već zbog najbolje ponude", komentirao je vlasnik Klemm Securityja.

Tvrtka osigurava i trgovačke centre i poslovne centre, hotele, resorte, kasina i automatklubove, a pruža i detektivske usluge, kao i tjelesnu zaštitu osoba.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.