Znanost
45168 prikaza

Velika studija: Evo koliko bi seks trebao trajati

Ilustracija seksa
Thinkstock
Sve se svodi na zadovoljstvo, a stručnjaci kažu da za većinu postoji ona "idealna mjera"

Ako ste se ikad zapitali koliko bi seks trebao trajati da bi zadovoljili drugu stranu ili traje li to dovoljno dugo kod vas, stručnjaci tvrde kako vam donose odgovor. Naime, veliko istraživanje provedeno preko interneta na više od 3800 seksualno aktivnih muškaraca i žena  pokazalo je kako doista postoji nešto što bismo nazvali "prekratko", "predugo" i "idealno".

Otkrilo su kako žene u prosjeku žele da seks traje 25 minuta i 51 sekundu, odnosno to im je idealna mjera za njihovo zadovoljstvo, piše IFL Science

I dok je za pretpostaviti da bi muškarci na to odmahnuli rukom, čini se da se i oni slažu te preferiraju upravo toliku duljinu same penetracije - od oko 25 minuta i 43 sekunde

No, studija je otkrila i kako muškarci često nisu objektivni što se tiče prosječne duljine njihove izvedbe te često precjenjuju koliko je seks trajao.

Infografika o trajanju seksa | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Stvarne brojke u suprotnosti s očekivanjima

Kod 27 posto ljudi seks u prosjeku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže kako im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Žena doživljava orgazam Postignuća Life Najluđi seks rekordi - neki su zbilja uvrnuti

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolirati dulje od minute. Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dvije minute, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

Što je za žene prekratko, a što predugo

Većina žena u studijama odgovara kako im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto "blaže" kod procjenjivanja onog što je predugo - za većinu je to seks koji traje dulje od pola sata.

Ipak, ti podaci ne bi trebali deprimirati muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa, izbjegavanje pružanja oralnog užitka njoj  te posvećenost isključivo genitalijama doživjeti kao veći prijestup i grešku partnera. 

 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ursuss 01:15 17.Prosinac 2017.

    a šta vam je taj..kako kaže "sex".....