Znanost
19199 prikaza

Užas na dnu mora: Otkrio zvijeri koje vrebaju iz dubina

Čudovišta iz morskih dubina
Instagram
Ono što ruski ribar izvuče svojom kočom doista izgleda bizarno i zastrašujuće

Život na Zemlji je doista nevjerojatan, a koliko raznovrsnost životinjskih vrsta može biti impresivna, toliko je ponekad i zastrašujuća.

To se osobito odnosi na životinje koje žive u morima, a znanstvenici pretpostavljaju da barem petinu životinja koje živi u oceanima ne poznaje dobro - ili pak uopće ne poznajemo.

Što dublje ta morska stvorenja žive, to bizarnije i izgledaju, a dokaz za to je Instagram račun jednog ruskog ribara na kojem on redovito objavljuje neobična bića koja doista nalikuju na čudovišta iz morskih dubina.

Na 1000 metara dubine vlada mrkli mrak

Roman Fedortsov živi i ribari u blizini ruskog Mumanska, lučkog grada na obali Barentsovog mora.

- Nema potrebe da ljudi izmišljaju čudovišta, za to se već pobrinula priroda - napisao je Roman uz nevjerojatne fotografije koje objavljuje, a na kojima morske vrste izgledaju kao da su izvanzemaljske.

Oni žive u uvjetima mrklog mraka, na teško dostupnim morskim dubinama - na 200 metara dubine dopire mala količina sunčeve svjetlosti, a nakon 1000 metara dubine nema niti tračka svjetla, piše IFL Science.

Može se primijetiti kako je većina riba koja je Roman izvukao crne i crvene boje - to je zato jer oni ne odbijaju onaj minumum mogućeg svijetla te u mraku ostaju nevidljivi predatorima. Slično tome, crvene valne duljine ne dopiru do dubokog mora, pa ni oni ne odbijaju svjetlost.

Pogledajte ih:

 

My wife knows how I’m afraid of spiders. This spider from the depths

Objavu dijeli Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account)

 

Fall asleep... We are waiting for You... Засыпай... Мы ждем тебя...

Objavu dijeli Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account)

 

No need to invent “Monsters” Nature is already did it

Objavu dijeli Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account)

 

Did you sleep well?))) Выспались?

Objavu dijeli Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account)

 

Wolffish Zombie)

Objavu dijeli Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account)

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Joseph Zenchich
    Činjenica 12:09 01.Siječanj 2018.

    Ova "čudovišta" su zapravo prekrasan primjer raznolikosti prirode, ali ovaj lik če kad-tad da nagrabusi. Ovako držati u rukama životinje o kojima ništa ne znaš...

  • nelson 09:49 01.Siječanj 2018.

    more krije mnoga čudovišta

  • Avatar Zlata Barbalic
    zelda 18:36 31.Prosinac 2017.

    Ovo je stravično nešto što ni jedan film strave ne može dočarati,užasno kakva grozna stvorenja,mora da je ribar pravi heroj kad se suoćava s ovim užasom svaki dan..i to držat u rukama,bljak...