Znanost
5701 prikaza

Pronašli ribu koja može puzati i disati na kopnu

Zmijolika riba pronađena u SAD-u
Screenshot
Zmijolika riba prema navodima stručnjaka nije baš ni bezazlena, pa onima koji je nađu preporučuju da je - ubiju

Kad se pojavila u Marylandu opisana je kao "stvorenje iz Crne Lagune", u Virginiju su je nakon otkrića nazvali "Frankenfish", a viđena je u u Harlem Meeru u New Yorku.

Neka kraja jezivim opisima te neobične životinje - zmijolike ribe koja je sluzavo, zubato stvorenje s velikom čeljusti koje na kopnu može puzati i disati poput zmije, a sve se češće viđa u slatkovodnim jezerima, barama i rijekama diljem SAD-a, piše New York Times.

- Ove su ribe kao nešto iz loših horor filmova - rekao je Gale Norton još 2002. kad je predložio zabranu uvoza i međudržavnog transporta živih zmijolikih riba u SAD-u.

Zmijolika riba pronađena u SAD-u | Author: Georgia Department of Natural Resources Georgia Department of Natural Resources

Riba čije prirodno stanište nije u SAD-u pronađena je u 15 saveznih država, čak i nakon zabrane. I ovog je tjedna, nakon otkrića te ribe, Odjel za prirodne resurse u državi Georgia objavio: "Sjeverna zmijolika riba prvi put je pronađena u državi, a našao ju je muškarac iz okruga Gwinnett".

Ubijte ju pa zamrznite

Odjel je dao jasne upute što treba činiti svatko tko naiđe na ovo stvorenje: "Ubijte ju odmah!".

Zatim savjetuju da se riba zamrzne, podsjećajući ljude da može preživjeti na kopnu te je nije dovoljno samo izvaditi iz vode.

Najveća zmija na svijetu Titanoboa VRATIT ĆE SE Znanost Jela krokodile: Kako je i zašto nestala najveća zmija svijeta?

Glavni plijen ribi koja potječe iz Kine, Rusije i Koreje, su žabe i rakovi, a u određenim uvjetima može preživjeti danima izvan vode udišući zrak.

Jezivo stvorenje s glavom zmije i tijelom ribe je toliko destruktivno da Sjedinjene Države zabranjuju njezino posjedovanje i prodaju žive ribe i njezinih jajašaca.

Odsjek za zaštitu okoliša je postavio oko Harlem Meera znakove upozorenja ribolovcima, ako ulove ovu neobičnu ribu, da ju ne vrate natrag, već da ju predaju nadležnima.

- Ova riba potencijalno može nanijeti ogromnu štetu našem rekreacijskom i komercijalnom ribolovu, ali i ugrožava druge. Jednostavno moramo učiniti sve što možemo kako bismo spriječili da slučajno ili namjerno prodre te se nastani u našim vodama - ističe Norton.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 20:21 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Avatar Elikressa
    Elikressa 01:24 12.Listopad 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Bredhot.Com