Znanost
4541 prikaza

Ovo je najodvratniji afrodizijak na svijetu

Divovski brodski crv
Screenshot/Youtube
Dosad nepoznata vrsta brodskog crva boravi na morskom dnu, a može narasti i do metar i pol

Znanstvenici su pronašli živi primjerak ogromnog brodskog crva, znanog kao Kuphus polythalamia. Crno stvorenje koje sliči zmiji živi u tvrdoj školjci, s glavom uronjenom u morsko dno u potrazi za hranom. Može dosegnuti dužinu od metar i pol te 6 centimetara u promjeru, a ovaj primjerak ulovljen je na Filipinima, piše Daily Mail.

Seksi par PRIRODNI STIMULANSI Life Top 25 afrodizijaka: Začinite vaš seksualni život

Istraživanje je pokazalo da ova životinja dobiva energiju iz blata i da je njezino postojanje dokumentirano još u 18. stoljeću, ali znanstvenici nikad nisu imali detaljniji pristup. Također, njezino stanište je bilo nepoznato, sve dok filipinska televizija nije objavila dokumentarac koji prikazuje crva u blatu lagune.

Ova vrsta školjkaša je najdugovječnija od onih poznatih, a za pronalazak ovog konkretnog primjerka zaslužna je skupina znanstvenika iz SAD-a, Filipina i Francuske. Kratka snimka prikazuje situaciju u kojoj jedan znanstvenik pažljivo miče rub školjke i oslobađa ogromnog crnog crva.

Par na podu Problemi s libidom Life Domaće, a moćno: Najbolji hrvatski afrodizijaci

- Bio sam u strahu kad sam prvi put vidio ovu bizarnu životinju, izjavio je Marvin Altamia, jedan od istraživača znanosti o moru na filipinskom sveučilištu. Margo Haygood, profesor istraživanja u medicinskoj kemiji, izjavio je da će njegovo prisustvo u ovoj situaciji biti najbliže osjećaju istraživanja iz 19. stoljeća. 

Druge vrste ovih crva su znatno manje i hrane se trulim brodskim drvetom, zbog čega baš i nisu omiljene kod ribara i moreplovaca.

Najzanimljivije od svega je činjenica da su se znanstvenici prvi put susreli s ovom vrstom crva, ali lokalno stanovištvo već dulje vrijeme zna za njihovo postojanje. Filipinska morska biologinja Julie Albano rekla je za AFP da je crv jestiv. "Ima okus poput hobotnice, a domaće stanovništvo ga koristi i kao afrodizijak", rekla je ona.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.