Znanost
5832 prikaza

Mislili da su atrakcija, ali nisu - pojavili se plavi psi!

Psi postaju plavi
1/3
screenshot/youtube
Prljava industrija ne vodi računa o okolišu i ovo je tek posljednji od primjera zašto je važno kontrolirati zagađenja

Fotografije zalutalih pasa iz industrijskog područja Taloja Navi u indijskom gradu Mumbaiju okupirali su društvene mreže. Razlog je njihova osebujna svijetlo plava boja. Promjena boje navodno je posljedica ispuštanja opasnih tvari u obližnju rijeku Kasadi. 

Ljudi su isprva mislili da je riječ o nekoj atrakciji, ali kada su shvatili da je razlog njihovoj boji vrlo neugodan, te se uplašili kakve će posljedice zagađenje ostaviti na ljude, ako je ovakve ostavilo na pse.

Kako tvrdi Arati Chauhan, šefica stanica za zaštitu životinja Navi Mumbai, tvornice za proizvodnju boja ispuštaju neobrađeni otpad u vodu, što daje psima plave nijansama. Psi često ulaze u rijeku da piju vodu i tako se izlože kemikalijama.

Gospođa Chauhan podnijela je pritužbu Upravnom odboru Maharashtre za kontrolu onečišćenja (MPCB), tražeći hitne postupke protiv pogubnih tvornica zbog odlaganja neobrađenog otpada u rijeku.

1/3

Psi su također navodno ušli u tvornicu i dolazili u dodir s otpadom koji se nalazio u spremnici. Jedan od zahvaćenih pasa pretrpio je zarazu oka, vjerojatno zbog kontaminirane vode.

Dok je jedna od tvornica postavila rešetku izvan vrata kako bi spriječila ulazak pasa, gđa. Chauhan kaže kako je potrebno stalno rješenje, a otpad mora biti pravilno tretiran prije odlaganja.

"Zagađivači iz industrijskog područja Taloja ne samo da narušavaju vodna tijela koja utječu na ljude već i utječu na životinje, ptice, gmazove", napisala je na Facebooku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.