Voices
193 prikaza

Uzmite stvari u svoje ruke: Zaposlite se uz RADO

PR RADO
express
Edukacije, radionice i savjetovanja na raspolaganju su nezaposlenim osobama u novom projektu

U zemlji s preko 200 tisuća nezaposlenih, akcija Kluba za zapošljavanje Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb RADO, pozitivna je priča o pružanju životne prilike najranjivijim skupinama društva. U društvu gdje poslodavci sve teže pronalaze educirane radnike, a nezaposlenih je sve više, Klub za zapošljavanje Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb, RADO, pokreće radionice za nezaposlene do 29 godina i one preko 50 godina.

S ciljem umrežavanja poslodavaca i nezaposlenih, Klub za zapošljavanje Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb, pokrenuo je projekt RADO. Simboličnog imena, cilja na spomenute ranjive skupine i dugotrajno nezaposlene uz prethodno osposobljavanje kroz nekoliko etapa radionica. RADO poziva sve nezaposlene kandidate u dobi do 29 godina ili više od 50 godina da se prijave na radionice gdje će odabrani kandidati posao direktno učiti od poslodavaca.

Kako se prijaviti?

Radionice se organiziraju u prostorijama Udruženja obrtnika Zagrebačke županije i to ovih gradova: Zagreb, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić. Svi zainteresirani se mogu obratiti matičnim udruženjima za prijave na radionice i više informacija te sudjelovati u radionicama osnaživanja, samoprocjene, predstavljanja poslodavcu, bez obzira gdje će poslije raditi. Odabranih dvadeset i četvero kandidata će po završetku radionica ostvariti mogućnost prekvalifikacije prema odabranom zanimanju.

Tko se može prijaviti i što dobivate prijavom?

Ako ste nezaposlena mlada osoba do 29 godina ili iznad 50 godina starosti koja traži zaposlenje, ovo je za prilika da se ohrabrite, pojačate kompetencije pri traženju posla ili možda kroz radionice upoznate budućeg poslodavca. Kroz RADO projekt prijavljeni imaju priliku steći nova znanja za zanimanja koja će biti objavljena naknadno, ovisno o interesu kandidata i potrebi potencijalnih poslodavaca. Nakon radionica, kandidati će moći dolaziti na individualna savjetovanja u stalnim terminima jednom u dva tjedna u svakom gradu Zagrebačke županije, a na raspolaganju će im biti i informacije o mogućnostima prijave za poticaje Zagrebačke županije, HZZ-a i raznih fondova.

Ovisno o stručnosti prijavljenih te potrebama lokalnih poduzetnika, na radionicama će obrtnici predstaviti svoj posao i potrebe za radnicima, što kandidatima pruža priliku upoznavanja poslodavca koji ih mogu uzeti na praksu ili ih zaposliti. Razvijanjem diskusije o suradnji i društvenom poduzetništvu, RADO potiče otvaranje radnih mjesta pomažući nezaposlenima da se ostvare kroz posao.

 | Author:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.