Voices
3414 prikaza

PIP proslavio 30. godišnjicu i dijelio nagrade

PIP dobitnici i stručno povjerenstvo
1/15
PIP
Pčelarska tvrtka PIP čija djelatnost obuhvaća pčelarstvo i pčelinje proizvode, te područje apiterapije, već tri desetljeća unapređuje pčelarstvo u Hrvatskoj

Obilježavanje 30. godišnjice tvrtke PIP zaokružuje se završnom svečanom dodjelom donacija, zahvalnica i priznanja. Krajem listopada objavljen je natječaj za donacije za projekte koji potiču razvoj pčelarstva u Republici Hrvatskoj kroz popularizaciju pčelarstva i pčelinjih proizvoda sa fondom od 15.000,00kn.

Natječajem se željelo potaknuti projekte biotehnološkog, obrazovnog i kulturološkog karaktera vezanog uz segment pčelarstva, pčela i pčelinjih proizvoda – inovacija u pčelarstvu, razvoj novih proizvoda na bazi pčelinjih proizvoda, obrazovanje mladih pčelara, promocija pčelinjih provoda – meda, matične mliječi, peludi, propolisa i pčelinjeg voska.

Pčele Kataklizma Znanost Pčele izumiru, ostajemo bez hrane. Ovo je jedini spas

Prijaviti su se mogle fizičke osobe, udruge i pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj koje obavljaju kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne djelatnosti u skladu s propisima.

Ustanovljen je stručni žiri, čiji su članovi stručnjaci koji nisu zaposleni u PIP-u, a to su prof. dr. sc. Ivana Tlak Gajger s Veterinarskog fakulteta, prof. dr. sc. Dragan Bubalo, s Agronomskog fakulteta, zatim dr. sc. Dario Lasić, dipl. ing. s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, zatim Vedran Lesjak, dipl. ing. agronomije iz stručnog časopisa Hrvatska pčela i Zlatko Tomljanović, dr. vet. med. iz Poljoprivredno savjetodavne službe.

PIP dodjela donacija, nagrada, priznanja | Author: PIP PIP

Pristiglo je trinaest prijava koje je stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz područja pčelarstva ocijenio, te je na temelju toga donesena odluka da donacije dobivaju četiri projekta:

- Upoznajte svijet pčela, Pčelarska udruga Sibinj, Slavonski Brod – 7.500,00kn

- Medne STEM radionice, Udruga AUM iz Slatine – 2.500,00kn

- Osnivanje školskog i zadrugarskog pčelinjaka, Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek – 2.500,00kn i 

-  Medeni mjesec, III. Osnovna škola Čakovec – 2.500,00kn

Tvrtka PIP je zahvalila i šestorici pčelara koje su predložile stručne službe, a Uprava potvrdila, za dugogodišnje partnerstvo. Uručene su im  Zahvalnice i vrijednosni čekovi u iznosu od 2.000,00kn za kupnju potrebnog repromaterijala u jednoj od maloprodaja tvrtke.

PIP dodjela donacija, nagrada, priznanja | Author: PIP PIP

Posebno Priznanje i skulptura „Zahvala pčeli“ za doprinos razvoju pčelarstva dodijeljeno je gospodinu Matiji Bučaru iz Petrinje, autoru nekoliko knjiga i stručnih članaka na temu pčelarstva.

PIP je pčelarska tvrtka čija djelatnost obuhvaća pčelarstvo i pčelinje proizvode, te područje apiterapije u segmentu dodataka prehrani i prirodne kozmetike. U provedbi radi se o razvoju i inovativnoj proizvodnji inovativnih proizvoda u inovativnim tehnološkim procesima.

Inovativni proizvodi se naglašeno ističu kroz inovativnu liniju Farmakol temeljenoj na načelima farmakologije – farmakologija u apiterapiji, a proizvodi su mednopropolisni sirupi bez konzervansa, propolisne otopine sa i bez alkohola,  matična mliječ, te prirodna kozmetika.

Pčele Pomoć medaricama Znanost Superpčele iz Japana: Sedam puta brže od 'običnih'

Sjedište i proizvodnja tvrtke PIP je u Pisarovini gdje uz liniju Farmakol proizvodimo jedinstvene proizvode Energypip i Coffeemed, liniju Med hrvatskih pčelara, med s dodacima, medne likere i druge proizvode.

30. obljetnica tvrtke PIP dio je 90. obiteljske obljetnice bavljenja pčelarstvom, 140. obljetnice organiziranog hrvatskog pčelarstva i 731 godinu običajnog prava, i za pčelarstvo, u hrvatskoj pravnoj povijesti, „Vinodolski zakonik“ iz 1288. godine.

Zahvaljujući znanju – vještinama – zalaganju, tom neopipljivom kapitalu, zaposlenika vjerujem u još dugo razdoblje u kojem će se primjenjivati PIP-ovi slogani:

SVE ZA PČELARSTVO * SVE OD PČELA * IZMEĐU PREHRANE I FARMACEUTIKE

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar JenniferWE92
    JenniferWE92 07:24 03.Lipanj 2020.

    Lоkаlnim mamаma tгeba anonimni SЕX! Sаmo pогuкa i рitaj da jеbeš! – w​​w​​w​​.​k​i​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

  • Avatar BarbaraAO96
    BarbaraAO96 05:14 31.Svibanj 2020.

    Patricia, 21. w​​w︅︆​w​.​l​​o︅︆ve​​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

  • Avatar MargaretIU90
    MargaretIU90 14:22 29.Svibanj 2020.

    Jеste li ikаd pгоbаli cуbеrsex? Dаjmo večеrаs jednо dгugоm zаdоvоljstvo! ––– w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m