Voices
2460 prikaza

8 načina kako ponovo oživjeti seksualni život

Promo fotografija za libido
PROMO

Svima se tu i tamo zna dogoditi da nam seksualni život malo zašteka. To nije ništa neobično niti  strašno, ali se ne smijemo prepustiti apatiji nego proaktivno poraditi na tome da sve ponovno dođe na svoje mjesto. Isprobajte neki od ovih jednostavnih savjeta i efekt zasigurno neće izostati! 

1. Razgovor, razgovor i još razgovora

Otvoreno i iskreno razgovarajte o seksu. Jasno i glasno verbalizirajte svoje želje i prohtjeve. Dajte partneru/ici do znanja da su vam seksi i da ih želite. Nema ništa loše u tome i da se unaprijed dogovorite za seks. Na taj način ćete razbuditi svoj uspavani libido i potaknuti nove seksi avanture. 

2. Isprobajte seksualne igračke

Jedan od najboljih načina razbijanja monotonije su upravo seksualne igračke. One će vam pružiti priliku da  se opustite i istražite najrazličitije poze i načine stimulacije. Bezbrižno eksperimentirajte sami ili u paru i zasigurno ćete otkriti još mnoga zadovoljstva za koja niste niti znali da postoje.

3. Više se krećite

Ovo je pogotovo važno za sve nas koji zarađujemo za život većinu vremena provodeći za stolom ili pred nekim ekranom. "Zdrav duh u zdravom tijelu" se odnosi i na seks. Ovdje nije samo riječ o blagodatima za vaš kardiovaskularni sustav već i o tome da ćete se osjećati pozitivnije i ispunjenije energijom ako se potrudite oko nekog oblika tjelovježbe bar jednom u danu. To ne treba biti isplanirani set vježbi u teretani već može biti i obična kratka šetnja ili vožnja biciklom do posla. Dokle god si ne dopustite da se stopite s kaučom, krevetom ili stolicom vaše tijelo i vaš libido će vam biti zahvalan. 

4. Promijenite prehranu

Trik je samo u tome da jedete lakše i manje obroke i ne osjećate se tromo nakon obilnog objeda. Isprobajte neke poznate afrodizijake poput kamenica, tamne čokolade, feferona, smokvi ili crnog vina. Na kraju, i tradicionalna kombinacija "med i orasi" nisu bez razloga stari narodni preparat za poticanje libida. U svakom slučaju, sve je stvar umjerenosti.

5. Razbijte monotoniju

Rutina i seksualna monotonija najveći su krivac za uspavani seksualni život. Potrudite se, probajte ostvariti neku svoju davnu seksualnu maštariju, isprobajte nešto novo. Samo nebo je granica.

6. Smanjite stres

Jedan od najčešćih razloga za pad seksualne želje i lošiju kvalitetu odnosa je stres. Poslovne, obiteljske i druge obaveze s kojima se svakodnevno suočavamo često zahtijevaju emotivnu, fizičku i psihičku angažiranost koja nas može ostaviti iscrpljenima i nevoljkima. Svi smo imali trenutke u kojima nismo raspoloženi već se samo želimo izvaliti pred TV, besciljno buljiti u ekran i drijemati. 

Pronađite vrijeme za sebe da se možete opustiti i pročistiti od nakupljene negativnosti. Odredite si bar sat vremena nekoliko puta tjedno tijekom kojih ćete pustiti mozak na pašu i udrite brigu na veselje - trčite, rješavajte križaljke, popravljajte motor, kukičajte, radite što god vas veseli i opušta i osjećat ćete se zdravije, veselije i spremnije za nove seksualne pothvate.  

7. Razmišljajte o seksu

Nemojte se prepustiti neseksualnom raspoloženju. Mozak je najveća erogena zona i nemojte dopustiti da zahrđa. Razmišljajte i maštajte o seksu tokom dana i podijelite svoje maštarije sa svojim partnerom/icom.

8. Opustite se

Ukoliko seksualna suša traje duže vrijeme često se dogodi da se u nama počinje stvarati nervoza oko samog čina. Počinjemo seksu pridodavati previše važnosti i uzdizati ga u nebesa i na taj način sami sebi stvarati mentalnu blokadu. Možete isplanirati neko određeno vrijeme za seks, ali najvažnije je da treba biti svjestan kako je za dobar i uspješan seks nužna opuštenost i razigranost. Nemojte seks uzimati toliko ozbiljno. Seks je zabava - uživajte u njemu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.