Top News
1921 prikaza

Zokijev ministar koji je misteriozno nestao

Mirando Mrsić i Zoran Milanović
Patrik Macek (PIXSELL)
Na popisu jednog saziva Vlade RH nismo mogli pronaći jednog ministra. Slučajno ili namjerno?

Ljudski je griješiti, poznata je poslovica koja se koristi u bilo kojoj ili kakvoj prilici. Možda bi se mogla primijeniti i u ovom slučaju jedne pogreške na službenim stranicama Vlade RH. Iako smo naviknuti na niz propusta i pogrešaka, posebno nam je za oko zapala i ova, možda samo tehničke prirode, a možda i nešto više. 

Naime na stranicama Vlade RH, pod rubrikom 12. Vlada RH, Vlada tadašnjeg premijera Zorana Milanovića, objavljen je popis ministara u toj Vladi. No ne svih, jer čini se da jedan nedostaje. Riječ je o Mirandu Mrsiću, tadašnjem ministru rada i mirovinskog sustava, i članu SDP-a, a danas predsjedniku stranke Demokrati. 

12. Vlada RH | Author: Screenshot Screenshot
Mirando Mrsić bio je blizak Zoranu Milanoviću, a nakon njegovog odlaska postao je jedan od najglasnijih kritičara sadašnjeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Kada je prije nešto manje od godinu dana u saborsku proceduru stavio svoj prijedlog Zakona o doprinosima, s kojim se stranka nije slagala, ubrzo nakon toga glavni odbor i većina predsjedništva glasovali su za njegovo izbacivanje iz stranke. Od kraja ožujka prošle godine Mrsić tako više nije član SDP-a a od početka ove godine njegova stranka Demokrati član je Amsterdamske koalicije.

U potrazi za odgovorom na ovo pitanje obratili smo se i Vladi RH koja nama, do zaključena ovog teksta, nije još poslala svoj odgovor na naše pitanje zašto Mrsić nije naveden na popisu ministara 12. Vlade RH. Kad njihov odgovor na ovo pitanje i dobijemo, obavijestit ćemo i naše čitatelje. 

Mrsić je inače, slučajno ili ne, ovih dana na meti ministra branitelja Tome Medveda, nakon što je izjavio da aktualna Vlada braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove i time ugrožava mirovinski sustav te se založio za razdvajanje radničkih i braniteljskih mirovina. Nismo dugo čekali na reakciju ministra branitelja, koji je optužio Mrsića da tendenciozno napada braniteljsku populaciju, te da je takvo uznemiravanje javnosti opasan i protuzakonit presedan, koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Coolman 09:39 24.Svibanj 2019.

    Dobar ministar !