Top News
40250 prikaza

Žena krvnika na samrti: Mira Marković u komi

Slobodan Milošević i Mira Marković
REUTERS
Bombastične informacije iz anonimnih izvora govore o teškoj borbi ruskih liječnika za njen živo

Nastavlja se drama! Tom rečenicom bombastično počinje tekst u srpskom tabloidu Alo o teškoj bolesti Mire Marković, udovici diktatora Slobodana Miloševića. Mira se, prema pisanju Aloa, trenutačno nalazi u komi i priključena je na aparate za održavanje na životu. Ruski liječnici bore se za njen život.

"Gospođa Marković priključena je na aparate za disanje i u komi je. Nakon posljednje kirurške intervencije, a imala ih je ukupno četiri u prethodnom razdoblju, zbog njenog zdravstvenog stanja došlo je do pada vitalnih funkcija zbog čega je priključena na aparate. Liječnici smatraju da će iduća 24 sata možda biti i presudna", naveo je za Alo izvor iz Sočija.

Međutim, važno je napomenuti da je Alo jedini objavio tu informaciju. Čak ni notorni Informer nije objavio tu priču. 

Vjerojatno zbog toga Alo oprezno napominje da im se nitko nije javljao na Mirin mobitel. Milutin Mrkonjić, dugogodišnji prijatelj i suradnik bračnog para Milošević, izjavio je za Alo: "Zaista nemam nikakvih informacija u ovom trenutku, tako da ne mogu ništa komentirati". 

Dragan Hadži Antić kratko je poručio da ništa ne zna, a nisu im se javili niti iz SPS-a, nekadašnje stranke Slobodana Miloševića. 

Mira je u Moskvu pobjegla 2003. godine i otada tamo živi, a govorka se da je krajem 2007. dobila i politički azil. 

Obitelj Milošević Obiteljski razgovori Top News Slobin sin: Zubar mi je Hrvat, ustaša, priča kao Tuđman...

Udovica zloglasnog diktatora i zločinca Slobodana Miloševića, u ljeto prošle godine osuđena je na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe položaja tijekom dodjele jednog stana u Beogradu. Kome i zašto je dodijeljen stan je manje bitno za ovu priču, ali puno je važnije da je čitav proces trajao čitavih 15 godina. Cijelo to vrijeme Mirjana živi u luksuznom dijelu Moskve, uživajući u političkom azilu. Ona je, naime, pobjegla iz Srbije nedugo prije ubojstva premijera Zorana Đinđića. 

U ožujku ove godine, Apelacioni sud ukinuo je presudu. 

S vremena na vrijeme bi se pojavila u srpskim medijima, najčešće da bi pričala o nekakvim montiranim i politički motiviranim procesima, ali sve to radi sa sigurne udaljenosti iz majke Rusije. Čak i kad su stan i zemljište njene kćeri ponuđeni na javnoj aukciji zbog neplaćanja dugova, Mirjana je iz Moskve govorila da su im na prijevaru uzeli stan. Kad se javnost zapitala kako Miloševićeva kći, bez ozbiljnijeg radnog iskustva ima u svom vlasništvu stanove vrijedne stotine tisuća eura, nitko nije ponudio konkretno pojašnjenje.

Kad su srpski mediji postavili pitanje kako Slobina udovica živi od 620 dolara mjesečno, koliko iznosi njena mirovina, njen prijatelj Dragan Antić kazao je da ona samo racionalno raspolaže novcem. 

"Mira je skromna žena. Pa što vi mislite, da njoj treba novac za šoping? To su sve gluposti", kazao je Antić te dodao da ona ne plaća čak ni stanarinu, iako ne živi u svojoj nekretnini. "Kakav stan? Pa nije to njena kuća. A čija je, pitajte Putina", izjavio je on.

Slobodan Milošević Uvjereni su Top News Srbi: Svijet je 10 godina planirao bombardiranje Srbije

Ponajviše zbog toga su i danas aktualne optužbe da su Miloševićevi opljačkali puste milijune tijekom ekonomskih sankcija i ratova devedesetih godina. Sudeći prema javno dostupnim informacijama, glavni i odgovorni za sve to bio je Marko Milošević, često nasilni Slobin sin.

Marko bi u Bugarskoj potpuno legalno kupovao ogromne količine cigareta koje bi na ulasku u Srbiju magično postale "namještaj za izvoz" i tako nestajale među papirologijom. Cigarete bi zatim preprodavali na crnom tržištu i zarađivali ogromne milijune.

Nekadašnji šef srpske carine Mihalj Kertes je u dugotrajnim procesima osuđen na tri godine zatvora zbog ilegalnog iznošenja novca u inozemstvo, a on se branio govoreći da su tako kupovali gorivo i opremu za Srbiju koja je u to vrijeme bila pod sankcijama.

Takav šverc je bio iznimno opasan čega su bili svi svjesni. A posebno kad je u drugoj polovici ubijen Radovan Stojičić Badža, jedan od najopasnijih policajaca i kriminalaca tadašnje Jugoslavije. Ubijen je pod nerazjašnjenim okolnostima u jednom restoranu i to dok je obnašao dužnost ministra policije. Za njega se znalo da je odlično povezan s raznim kriminalnim elementima, a pričalo se da je specijalac za šverc cigaretama i to kao osoba od Miloševićevog najvećeg povjerenja.

Franjo Tuđman Crno na bijelo Top News Haag: U tajnom arhivu pojavila se notorna Tuđmanova skica

Kad se vidjelo da je u Jugoslaviji vrag odnio šalu i da je samo pitanje dana kad će Đinđić i Koštunica ukloniti Miloševića, Slobo i kompanija su krenuli u zametanje tragova. Tako je u travnju 2000. godine ubijen šef Jugoslavenskog aerotransporta Živorad Petrović, zadužen za iznošenje novca iz zemlje koji je i mogao prokazati kako su Miloševići skrivali novac od šverca. Tek nekoliko mjeseci kasnije počeli su masovni prosvjedi i Milošević je izgubio vlast.

Njegova obitelj se danas skriva diljem svijeta. Sin Marko, prema pisanju srpskih medija, radi po državama bivšeg Sovjetskog saveza. Nikome nije potpuno jasno što radi tamo, ali čini se da mu ne ide loše.

Kći Marija živi u Crnoj Gori i tamošnje pravosuđe je štiti od izručenja Srbiji koja je tereti zbog pucanja iz pištolja tijekom Slobinog privođenja. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Krljic 19:19 12.Travanj 2019.

    Sranjo Tudjman vam je bio krvnik.

  • zeljo 20:41 10.Travanj 2019.

    krvnik i diktator sranjo tudjler,general JNA, predsednik fk partizan , kozojeb i jehbivjetar, ma ni original hico mu nije ravan

  • zeljo 20:37 10.Travanj 2019.

    joj decki, da me mama vidi... pa zlobo i mira su phickin dim u odnosu na sranju i ankicu tudjler, kaj se zamarate sa komunjarama, dajte malo o domacim aferama, kako smo unistili hrvatsku i napravili kradeze rvacku, bem vam ... prikaži još! oca domovine, unakazil nas je za tisucu stoljeca...