Top News
4105 prikaza

Željko Burić o HDZ-u: ‘Nisam želio biti nijemi promatrač’

1/2
Duško Jaramaz/Pixsell
Svi stranački ogranci imat će apsolutnu autonomiju pri izboru kadra, definiranju planova i projekata. Na mene i zamjenike moći će se osloniti u svakom trenutku

Željko Burić je iznenađenje unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Postao je predsjednik stranačkog ogranka Šibensko-kninske županije.  

Koji su vam ključni prioriteti? 
Više je prioriteta i svi su jednako značajni. Čeka nas ozbiljan posao stranačke konsolidacije po modelu koji je vrlo uspješno primijenjen u funkcioniranju gradske uprave Šibenika. Svi stranački ogranci imat će apsolutnu autonomiju pri izboru kadra, definiranju planova i projekata. Na mene i zamjenike moći će se osloniti u svakom trenutku. Bilo koji program i projekt bilo koje općine i grada koji vuče naprijed u mom timu i meni imat će velike zagovornike. 

 | Author: Duško Jaramaz/Pixsell Duško Jaramaz/Pixsell

Na lokalnim izborima HDZ je izgubio vlast u županiji. Koliko je to utjecalo na rezultat izbora u šibensko-kninskom HDZ-u?
Rezultat je, logično, bio direktna posljedica gubitka vlasti HDZ-a u županiji, i to prvi put od osamostaljenja Hrvatske, što je bio težak udarac našem stranačkom vodstvu na svim razinama. Da je to akceptirano tako, da se nakon priznanja serije pogrešaka i krivih prosudbi unutarstranačkim izborima prišlo odgovorno i razumno poštujući elementarne političko-moralne uzuse, ne bi se ni kandidirao za predsjednika. Moj prilog stranačkoj demokraciji bio bi glasački listić u kutiji. Kad se ništa od rečenog nije dogodilo, zaključio sam da mi ne priliči uloga nijemog promatrača.
 

Pričalo se da vaš protukandidat Nediljko Dujić ima potporu vrha stranke. Po rezultatu ona je izostala. Kako to komentirate?
Takva nagađanja jednostavno ne želim komentirati. Jedina mjerodavna potpora svakom kandidatu na unutarstranačkim izborima HDZ-a su glasovi stranačkih kolega. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LinoČoko 16:18 26.Listopad 2021.

    Šibenik ima manje od 30 000 stanovnika,a on si namistija plaću 1000 kn veću nego što je bila pok.gradonačelniku Zagreba.Sve mu odrađuje zamjenik.On se povremeno pojavi pred novinarima i na rezanju vrpca,a za višestruko ubojstvo koje se dogodilo kod nas ... prikaži još! ima i on odgovornosti jer je podržao muljatore.Tipični primjer hdzovca.

  • BESTpartizan 11:21 26.Listopad 2021.

    pokrali su sve