Top News
5266 prikaza

Zbog nje Srbija uvodi doživotni zatvor za silovatelje

Tijana Jurić
24 sata
Svirepi zločinac svojom okrutnošću zgrozio je čitavu regiju, ne samo Srbiju

Tijana Jurić iz Subotice, imala je 15 godina, upisala je srednju glazbenu školu i život je bio pred njom. Sve njene planove i želje brutalno je prekinuo Dragan Đurić (34), mesar iz beogradskog naselja Surčin. Visok dva metra i težak 100 kila oteo je, silovao i ubio krhku i nježnu djevojčicu, a potom je bacio na smetlište.

Njena stravična smrt u ljeto 2014. godine uzdrmala je, prenerazila i ostavila u potpunom šoku cijelu Srbiju. Cijela zemlja plakala je za nesretnIm djetetom.

Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. srpnja. Nestala je u blizini Sportskog centra Rata u Bajmoku gdje je s prijateljima gledala nogometnu utakmicu. Kada je turnir završio krenula je kući u pratnji dvoje prijatelja, ali se u jednom trenutku vratila na igralište po majicu koju je zaboravila. Tada je nestala.

Arkan i Marinko Magda Nemilosrdni Top News Srpski Jack Trbosjek: Arkanov koljač ubio je 13 osoba

Prijatelji su je čekali no nije se vraćala. Sat vremena tražili su je svuda oko igrališta, a potom u 1.30 sati njezin nestanak prijavili policiji. Pronašli su njezinu tenisicu i umjetni nokat pa je policija zaključila da je oteta. Ona je imala mobitel sa sobom. Posljednji signal s Tijanina mobitela lociran je sat ili sat i pol nakon nestanka dva kilometra od granice s Mađarskom. 

Policija ju je danima tražila, no nažalost, obitelj, prijatelje i cijelu regiju koja je pratila slučaj i nadala se da će ju pronaći živu i zdravu, dočekale su najgore vijesti.

Njezino tijelo pronađeno je 13 dana kasnije na improviziranom smetlištu 23 kilometra od mjesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Njezin ubojica, mesar Dragan Đurić uskoro je otkriven. Našli su ga u Surčinu u mesnici kako reže meso kao da ništa nije bilo. Pao je na poligrafu, a onda je i sve priznao.

Kasnije je ispričao policiji da je bio pijan kada je sreo Tijanu.

Ivan Dvorski Psiho Stručnjaci kažu Top News Otkrivamo: Zašto kod nas s 20 postaju svirepi ubojice

- Nisam ni znao kako se zove. Zakačio sam je autom i ona je počela zvati pomoć. Dozivala je policiju. Začepio sam joj usta, udario je da zašuti i strpao u vozilo - rekao je Đurić policiji.

Djevojčicu je odvezao na polje i zadavio ju. Svukao ju je i njeno golo tijelo stavio u prtljažnik svog Golfa 3 te se odvezao dalje prema Somboru gdje je tijelo bacio i zatrpao zemljom. Lopatu je imao u prtljažniku.  Usput je bacio i njen mobitel čija je baterija već bila prazna.

Nakon privođenja govorio je psihijatrima grozomorne detalje iživljavanja nad Tijanom. Priznao im je da je prije imao seks s dječacima i djevojčicama, a bio je u vezama s udanim ženama.

Njegova majka, Makvija Đurić, odbijala je povjerovati da je njezin sin bio u stanju počiniti takav zločin jer je uvijek bio miran i povučen.

- Saznala sam jučer kad sam došla s posla. Nitko me nije obavijestio da je Dragan uhićen, otključala sam vrata kuće i zatekla kaos, kao i da nema pištolja u kući. Prvo sam pomislila da se otišao ubiti - rekla je za ona 2014. za Telegraf.

- Ništa nije ukazivalo na to da bi mogao napraviti tako nešto. Bio je dobar i pošten, brinuo je o meni, samo nije imao novca. Ne mogu vjerovati da je to učinio moj sin - kazala je uplakana majka.

Giuseppe di Matteo Nemilosrdni gadovi Life Mafija ga mučila i otopila u kiselini - imao je 15 godina

Godinu dana kasnije osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Tijanin otac Igor Jurić u jednom od intervjua rekao je da je najveća greška njegove kćeri bila to što je bila na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

- Ubojica Tijanu nikada prije nije sreo. On je tražio žrtvu te noći, a to je, nažalost, bila naša Tijana - kazao je jednom prilikom Igor Jurić.

"Bajmok je lijepo mjesto, ali prokleto! Od devedesetih godina, ovdje je počinjeno dvadesetak ubojstava, a dobar dio njih nikad nije razriješen. Ne znam zašto i što se ovdje događa, ali ovo je mjesto prokleto", izjavio je svojevremeno Mile Batinić, djed  ubijene Tijane. 

Tijanin otac je 2017. godine pokrenuo inicijativu za uvođenje doživotnog zatvora za ubojice djece i pokrenuo Fondaciju s kćerinim imenom. I uspio je u tome.

Srbija je danas nakon glasovanja u Skupštini ukinula kaznu zatvora od 30 do 40 godina i izmjenama kaznenog zakona uvela je doživotnu zatvorsku kaznu za najteža kaznena djela koja uključuju teško ubojstvo, ubojstvo djece, ratni zločin, genocid, silovanje, općenje s djetetom, trudnicom i nemoćnom osobom...

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Petranisa
    Petranisa 01:43 22.Svibanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Sexcoss.Com

  • Miloske 18:14 21.Svibanj 2019.

    Ne znam kako je mogao to da uradi sve tijane su dobre 😢😢😢 I lepe

  • Vatroslav 16:03 21.Svibanj 2019.

    Uz dužno (ili ne) poštovanje, Srbija će uvest one zakone koje joj nametne EU ili se okrenut majčici Rusiji koja je ismijava gdje stigne. Što kaže Đole, Beograd je lepa varoš, ali udaljena od Nova Sada 80 kilometeri i dva veka ...